[Startups] Paul Bruseker over JobByBid
17-03-2017 09:38:00 Door: | Hits: 6127 | Tags:

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres 2017 op 19 april in het Compagnietheater in Amsterdam. Vandaag spreken we: Paul Bruseker, oprichter van JobByBid.

Wat is JobByBid?

JobByBid brengt vraag en aanbod van freelance opdrachten samen. Hierbij richt JobByBid zich specifiek op opdrachten die volledig digitaal uitgevoerd kunnen worden. Om deze manier van werken te vergemakkelijken biedt JobByBid een digitale werkruimte en een veilige manier van uitbetalen aan opdrachtnemers. Op het platform kunnen ondernemers gratis opdrachten plaatsen. Opdrachtnemers reageren hierop door een bod uit te brengen. De ondernemer kiest vervolgens welk bod hij het aantrekkelijkst vindt. Hierbij kan hij de prijs, kwaliteit en snelheid afwegen. Na afloop van de opdracht beoordelen beide partijen de samenwerking. Deze beoordeling is zichtbaar in het profiel en helpt in de toekomst bij het verkrijgen van opdrachten en het kiezen van de beste professionals.

Van wie is JobByBid

Paul Bruseker, 30 jaar en woonachtig in Rotterdam, is founder & owner van JobByBid. Als registercontroller heeft hij bij Allsecur en ABN-AMRO gewerkt voordat hij JobByBid heeft opgericht. Van jongs af aan heeft hij altijd al zijn eigen bedrijf willen hebben. Met een levendige handel op marktplaats in zijn tienerjaren is daarvoor een basis gelegd. En nu, sinds dit jaar, echt als ondernemer gestart met JobByBid.

Waarom ben jij JobByBid begonnen?

Tijdens het reizen zag ik veel mensen in hostels werken of ergens achter de bar. Dit terwijl ze opgeleid waren in bijvoorbeeld online marketing of websiteontwikkeling. Toen dacht ik, waarom gaan ze daar niet iets mee doen? Het enige wat ze nodig hebben is internet en een bedrijf waarvoor ze een opdracht uit kunnen voeren. Toen ik dit verder ging onderzoeken bleken er al wel platformen te bestaan waar freelance opdrachten worden aangeboden. Nadeel van de internationale platformen is echter dat er veel Aziatische opdrachtnemers op zitten. En om daarmee te concurreren als Nederlander is natuurlijk erg lastig. De Nederlandse websites zijn niet echt toegankelijk. Je hebt vaak een abonnement nodig of je moet betalen om een offerte te mogen uitbrengen. Dat vond ik erg vreemd omdat de freelancer juist gevraagd wordt om te helpen. Je betaalt toch ook niet om te mogen solliciteren op een vaste baan? Of stel je voor dat je entree moet betalen om de supermarkt binnen te mogen. Vandaar dat ik toen met JobByBid ben gestart en dit platform juist helemaal open en transparant wil houden.

Hoe en waar is JobByBid gevestigd?

JobByBid stimuleert mensen om zelf te bepalen waar en wanneer te werken. Daarom werk ik zelf ook vanuit thuis en verschillende flexplekken in het land, maar voornamelijk in de omgeving van Rotterdam.

Hoe isJobByBid gefinancierd?

Volledig uit eigen middelen.

Wat kan JobByBid dat andere bedrijven in de branche niet kunnen?

Iedereen kan op JobByBid een gratis profiel met portfolio aanmaken waarmee hij/zij zichzelf kan presenteren aan potentiele opdrachtgevers. Alles is open en transparant en door iedereen te gebruiken. Er worden geen (abonnements)kosten in rekening gebracht bij de opdrachtnemers. De opdrachtgever betaalt alleen een vergoeding wanneer de opdracht naar tevredenheid is afgerond. Dus no cure no pay. Daarnaast biedt JobByBid een digitale werkruimte en veilige betaalmethode. In je persoonlijke profiel is ook de volledige historie van opdrachten in te zien waardoor je administratie bijhouden een fluitje van een cent is.

Heeft JobByBid al klanten? Als ja: wie zijn het?

JobByBid heeft twee soorten klanten, namelijk opdrachtgevers en opdrachtnemers. Op het moment van schrijven zijn er zo’n 150 opdrachtnemers aangemeld en zo’n 25 opdrachtgevers. Maar dit aantal groeit iedere dag.

Wat willen jullie klanten van jullie?

Opdrachtgevers zijn op zoek naar tijdelijke hulp bij een bepaald project. Zij hebben echter niet de middelen of willen het risico nog niet nemen om iemand vast in dienst te nemen. Of de mensen die er werken hebben niet de juiste kennis voor dat specifieke project. Iemand via JobByBid inhuren is dan de perfecte oplossing. Als ondernemer weet je namelijk vooraf wat het project gaat kosten en je hebt altijd de beste mensen voor ieder project. Want voor ieder project kan je namelijk weer iemand anders inhuren.

Op JobByBid hebben we veel verschillende soorten opdrachtnemers. Bijvoorbeeld studenten die naast hun studie op deze manier geld bijverdienen. En reizigers die overal ter wereld opdrachten uitvoeren om op deze manier het reizen te kunnen bekostigen melden zich aan op JobBybid. Maar ook een groep die al als freelancer werkt en JobBybid als extra kanaal gebruikt om aan opdrachten te komen. Wat de groepen in ieder geval allemaal overeen komen is dat ze op zoek zijn naar vrijheid, zelfstandigheid en autonomie. En dat biedt JobByBid hen.

Wat heeft JobByBid nodig om te kunnen groeien?

Naamsbekendheid is het allerbelangrijkste. Ik merk dat wanneer opdrachtnemers horen van het bestaan van JobByBid zij graag een gratis profiel aanmaken. Het netwerk groeit dan ook dagelijks. Ondernemers wachten nog iets meer af totdat het netwerk groter is. Zij zoeken een directe oplossing voor hun probleem en verwachten dat bij een groter netwerker eerder te krijgen. Dat terwijl de opdrachten die momenteel geplaatst worden toch binnen 24 uur al verschillende reacties krijgen van het netwerk. Afwachten hoeft dus helemaal niet. En omdat JobByBid op basis van no cure no pay werkt kan je als ondernemer vrijblijvend opdrachten plaatsen.

Wat gaat JobByBid in 2017 neerzetten?

Doel van het eerste jaar is een mooi netwerk op te bouwen en de website verder te optimaliseren. Aan het einde van het jaar moet er ook een app komen waarmee de community met elkaar verbonden wordt.

Wat zijn de ambities van JobByBid?

Uiteindelijk wil ik een hechte community creëeren van opdrachtnemers. Zij zijn met elkaar verbonden via een app, maar ontmoeten elkaar ook offline bij verschillende meetups. In wisselende samenstelling werken zij dan aan verschillende opdrachten in plaats van dat ieder als individueel opdrachten aanneemt. Hierdoor versterkt iedereen elkaar waardoor de community slimmer, creatiever en innovatiever wordt.  

www.jobbybid.com


Nederlands MediaNetwerk doet een serie interviews met startups. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres 2017 op 19 april in het Compagnietheater in Amsterdam.

Word lid van de LinkedIn Groep Dutch Startup Network

Ben jij een startup en wil jij ook een interview in deze serie, meld je dan aan!

 

Lees ook:

[Startups] Koen Godschalk over tricktrack

[Startups] Esmée Pater over iCasting

[Startups] Nino Floris over Crowded

[Startups] Pieter Stouten en Perry Sprado over Store-E

[Startups] Mariska van Bohemen over Dime

[Startups] Robin van der Meulen over MyHappyList

[Startups] Jeroen Veldman over Bynco

[Startups] Nanda Appelman en Leonie Ruhe over FoodX.nl

[Startups] Jochem Snels over Another Cookie

[Startups] Guy Kessels over Hugo

 


Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie