[Startups] Pieter Havermans over Booqees
23-01-2017 09:55:00 Door: | Hits: 5747 | Tags:

Nederlands MediaNetwerk doet een serie interviews met startups. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres 2017 op 19 april in het Compagnietheater in Amsterdam. Vandaag spreken we Pieter Havermans, oprichter van Booqees.

Wat is Booqees?

Booqees is het allerleukste en meest complete digitale leesplatform, speciaal voor kinderen tot 14 jaar. Voor een vast bedrag per maand krijgen onze lezers onbeperkt toegang tot de volledige catalogus met meer dan 1.000 digitale kinderboeken. In het kort ook te omschrijven als de 'Netflix voor kinderboeken'. We zijn sinds kort gelanceerd met de Booqees iPad app, maar Booqees zal ook zeer binnenkort beschikbaar komen voor Android tablets en het web.

Waarom zijn jullie Booqees begonnen?

Onze kinderen groeien op met tablets, smartphones en digitale media, met de verwachting dat deze media ook altijd en overal beschikbaar zijn. Dit geldt inderdaad voor muziek, video en games, maar gek genoeg nog niet voor kinderboeken. En dat is precies het gat dat wij met Booqees willen opvullen, door kinderboeken beter vindbaar en toegankelijk te maken voor de nieuwe generatie van jonge lezers.

Hoe en waar is Booqees gevestigd?

Het Booqees hoofdkantoor is gevestigd in omgeving Rotterdam.

Van wie is Booqees?

Booqees is onderdeel en eigendom van een privé-onderneming, en een initiatief van full-service internetbureau Willis & Stallone.

Daarnaast heeft Booqees per 1 januari 2016 het streaming kinderboekenplatform Boekenwolk overgenomen. Oprichter en eigenaar, Rikky Schrever, zal hierbij werkzaam blijven voor Booqees en ook als aandeelhouder betrokken blijven bij het digitale leesplatform.

Hoe is Booqees gefinancierd?

Booqees is volledig gefinancierd door de oprichter

Wat kan Booqees dat andere bedrijven in de branche niet kunnen?

Booqees is hét ‘all you can read’-platform dat speciaal wordt ontwikkeld voor gebruik door kinderen. Met onder meer een kindvriendelijke user interface, een veilige en afzonderlijke leesomgeving en de ondersteuning voor meerdere leesprofielen onderscheidt Booqees zich van abonnementsdiensten gericht op volwassenen. Daarnaast bundelt Booqees inhoudelijke boekenkennis met technische expertise om kinderen een optimale leeservaring te bieden.

Wat heeft Booqees nodig om te kunnen groeien?

Enthousiaste ouders, basisscholen en vooral kinderen die met behulp van Booqees eenvoudiger en beter onbeperkt toegang krijgen tot de allerleukste kinderboeken van Nederland en Vlaanderen.

Wat gaat Booqees in 2017 neerzetten?

Allereerst gaan we op zeer korte termijn de Booqees app ook voor Android tablets en het web lanceren. Daarnaast zijn we ons aan het voorbereiden om Booqees ook beschikbaar te maken voor het Basisonderwijs. Verder staat dit jaar staat in het teken van ledenwerving, gebruikerservaringen verzamelen en het platform waar nodig verbeteren en uitbreiden.

Wat zijn de ambities van Booqees?

In eerste instantie willen we Booqees aan zoveel mogelijk kinderen in Nederland en Vlaanderen ter beschikking stellen, zodat deze nieuwe generatie meer gaat lezen. Zowel thuis als in het basisonderwijs. En bij een succesvolle introductie van Booqees in Nederland en Vlaanderen zijn er ook zeker plannen om Booqees ook over de landsgrenzen te gaan lanceren.

www.booqees.nl   
www.willisandstallone.com

 

Nederlands MediaNetwerk doet een serie interviews met startups. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres 2017 op 19 april in het Compagnietheater in Amsterdam.

Word lid van de LinkedIn Groep Dutch Startup Network

Ben jij een startup en wil jij ook een interview in deze serie, meld je dan aan!

 

Lees ook:

[Startups] Jean Witteveen over Eccentrade     
[Startups] Louaie El Rowidi over CABTURE
[Startups] Ferdinand ten Kate over Ferander Bamboefiets
[Startups] Rutger Geelen over SchedJoules
    
[Startups] Karim Akhlal over Recrout    
[Startups] Pieter Havermans over Booqees
     
[Startups] Marja Silvertant over Feli

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie