[Interview] Milou Turpijn: Women’s Health heeft een groeiende community van positieve millennials die we in beweging weten te krijgen
26-01-2021 16:00:00 Door: Saskia van Weert | Hits: 8715 | Tags:

In de aanloop van de bekendmaking van DeTijdschriften50 houden wij een serie interviews met magazine-hoofdredacteuren. Vandaag spreken we met Milou Turpijn, hoofdredacteur van Women’s Health.

Dag Milou, kun jij Women’s Health introduceren?

Women’s Health is het snelst groeiende internationale health-magazine in de wereld. Women’s Health wordt in meer dan 15 landen uitgegeven en bereikt maandelijks internationaal meer dan 15 miljoen lezers. Ook in Nederlands gaat het goed en hebben we een totaal merkbereik van 400.000. Juist in deze uitdagende tijd, waarbij het coronavirus ons leven totaal op zijn kop heeft gezet, helpt Women’s Health haar lezeres om niet alleen fysiek, maar ook mentaal fit te blijven. Niet streven naar een sixpack, maar naar meer energie, veerkracht en een sterker immuunsysteem. Women’s Health helpt in deze uitdagende tijd om waardevolle informatie te onderscheiden van bullshit door samen te werken met de beste experts. Samen gaan we alle vrouwen in Nederland informeren, inspireren en activeren. Zodat zij altijd en overal de tools in handen hebben om fitter en gezonder te worden.

Wie is de doelgroep?

De Women’s Health-lezeres is een millennial-vrouw die bezig is met haar gezonde levensstijl (228), self-care (234), beauty (300) en mode (248). Ze investeert in kwalitatief goede beautyproducten en mooie fashion items of gadgets voor zichzelf. De kennis die ze opdoet over health en wellbeing, deelt ze graag met de mensen om haar heen, waarbij ze een influencerrol heeft naar haar omgeving en graag advies geeft en informatie deelt (bron: NOM DGM 020-I).

Wat wil de lezer van Women’s Health?

De lezeres van Women’s Health wil haar leefstijl zo goed mogelijk optimaliseren. Dit doen we door informatie te delen en onze doelgroep te inspireren en ook actief te laten deelnemen en zelf healthy habits te laten ervaren. Wij geloven dat alle vrouwen hun eigen health-expert kunnen worden met de kennis en de tools die het platform van Women’s Health biedt. Naast het magazine en de site gaan we komend jaar ook aan de slag met onder ander challenges op Instagram - zoals meer slaap en minder stress in 21 dagen, taboedoorbrekende podcasts en mental health e-courses, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om haar eigen gezondheid te optimaliseren.

Wat heeft 2020 gedaan met het online en offline bereik?

In 2020 is het bereik van Women’s Health opnieuw gestegen. Zo is ons abonneebestand gestegen en hebben we een zeer stabiele betaalde oplage. 

Ook online gaat het goed:

  • In 2020 haalde Women’s Health gemiddeld 650.000 bezoekers op de site, +88 procent meer dan in 2019.
  • Vooral op SEO groeide de site sterk, vanuit Google haalden we in heel 2020 150 procent meer sessies.
  • Dankzij slimme inzet van creatie & distributie van video groeide ook hierop de site enorm: van 50.000 video starts in heel 2019 naar 2,7 miljoen in 2020!

 

Oftewel… we are on a roll

Heeft de coronacrisis digitalisering bij Women’s Health versneld?

Women’s Health is in coronatijd alleen maar nóg relevanter gebleken – zowel in print als online – gezien de groeiende abonneecijfers en online bereikcijfers. Wel hebben we echt even moeten omschakelen qua fysieke events, zoals onze Fit Clubs of Fit For Summer. We zijn ons vooral gaan richten op wat we wél kunnen betekenen voor onze doelgroep in deze nieuwe situatie. Denk hierbij aan work-outs voor thuis via Instagram Live of het samenstellen van een sportbox voor het thuissporten. Overigens is bij ons de digitalisering vijf jaar geleden ingezet. Dit was ook een van de redenen waarom ik was aangetrokken als hoofdredacteur van Women’s Health.

Hoe ziet de redactionele samenwerking met de internationale edities van Women’s Health eruit?

We hebben vooral contact met de VS en het Verenigd Koninkrijk. Ook wordt er maandelijks internationaal gedeeld wat de nieuwe concepten, video’s, campagnes en dergelijke zijn. Ten slotte proberen we ook kostenefficiënt samen te werken. Denk hierbij aan het delen van kosten voor fotoshoots.

Wat maakt Women’s Health aantrekkelijk voor adverteerders?

De gezondheidssector is booming en er is veel behoefte aan betrouwbare, toegankelijke informatie op het gebied van gezondheid. Als sterk internationaal merk met autoriteit is het allround platform relevanter dan ooit. De redactie van Women’s Health werkt samen met een allround netwerk van experts en wetenschappers die gespecialiseerd zijn in specifieke gezondheidsthema’s. Women’s Health heeft een constant groeiende health community van intelligente, positieve millennials die we letterlijk in beweging weten te krijgen.  Women’s Health heeft een sterk sport- en health-influencernetwerk dat we additioneel kunnen inzetten om het bereik van campagnes van onze partners verder uit te bouwen.

Women’s Health maakt in Nederland deel uit van het sportcluster van Hearst Netherlands, waar ook Men’s Health, Runner’s World en Bicycling Magazine deel van uitmaken. Samen goed voor een online bereik van maar liefst 804.000* sportieve mannen en vrouwen in Nederland. Hearst Netherlands beschikt over een eigen creatieve agency die onze partners op basis van data, kennis en ervaring gedegen media-advies geeft en helpt bij het opzetten, ontwikkelen en uitvoeren van resultaatgerichte campagnes.

Hoe kijken jullie naar het publiceren van branded content?

We zoeken altijd naar een win-win. Content die onze lezeres wil lezen, ervaringen die zij wil opdoen en beeld waar ze naar wil kijken. Hierbij zorgen we dat het merk op een natuurlijke manier aan bod komt. We doen nooit geheimzinnig over een branded-contentsamenwerking en zijn juist trots op de merken waarmee we mogen samenwerken. Gelukkig bestaat er bijna altijd een hele natuurlijke fit tussen ons merk en het merk dat adverteert. Voelen we geen match, dan zullen we dit ook altijd open besproken.

Wat is het laatste nieuws?

Begin deze maand hebben we een slaapchallenge gelanceerd in samenwerking met Fitbit. In 21 dagen leer je alles over slaap met de tips van breinexpert en oprichter van BrainExplainers Daphne Feller en neurowetenschapper en oprichter van de app Shleep, Els van der Helm. Het is de eerste challenge die we lanceren waarvoor de deelnemers ook moeten betalen. Een spannende nieuwe ontwikkeling! Inmiddels zijn bijna 200 vrouwen gestart met de challenge en krijgen we veel positieve reacties. 

Verwacht 8 februari op je deurmat of 11 februari in de winkel, ons nieuwste nummer met niet alleen een ice queen, maar een ijskoppel. Het is de eerste cover waar een duo op staat en de eerste cover die we samen met Men’s Health hebben geschoten. Een samenwerking die smaakt naar meer! Over de cover kan ik verder nog niets loslaten...

Women's Health is een uitgave van Hearst Netherlands

www.womenshealthmag.com
www.hearst.nl

 

Lees ook:

[Interview] Olivier Heimel (Runner’s World): Als je hardlopers wilt bereiken, doe je dat veruit het eenvoudigst via ons
[Interview] Arno Kantelberg: National Geographic is het oog op de wereld
[Interview] Josephine Kay: Cosmopolitan is dé gateway naar de moeilijk te vangen millennial- en GenZ-doelgroep

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie