100ste nummer Vogue Nederland
09-04-2019 16:14:00 | Door: David de Jong | hits: 3438 | Tags:

Het 100ste nummer van Vogue Nederland, mei 2019, wordt gevierd met topmodel Doutzen Kroes op de cover - haar achtste Vogue-cover - en vier grote interviews.

Hoofdredacteur Karin Swerink: "We besloten om onze verjaardag te vieren door niet terug, maar vooral vooruit te kijken. Daarom laten we in vier grote interviews vier van de leukste vrouwen van het moment uitgebreid aan het woord over hun leven, hun succes en hun visie op de wereld. Dat zijn programmamaker Nadia Moussaid, beautyfenomeen Nikkie de Jager, actrice Rifka Lodeizen en Doutzen Kroes zelf, in New York gefotografeerd door Daniel Jackson."

Doutzen Kroes gebruikt haar roem en bereik op social media het liefst voor iets positiefs. Modellenwerk vindt ze na ruim tien jaar aan de top op haar 34ste bevredigender dan ooit. Doutzen Kroes: "Ik realiseerde me dat ik de connecties die ik de afgelopen jaren heb gemaakt nu kan inzetten voor iets goeds. Vroeger dacht ik weleens: waarom doe ik dit werk eigenlijk? Maar nu ben ik echt blij dat ik mijn stem kan gebruiken. Daarom doe ik dit werk."

Nadia Moussaid: "Zeg dat je me grappig vindt, of intelligent, of aardig. Maar knap? Dat is toch geen verdienste. Als een jongen dat vroeger als openingszin gebruikte was ik beledigd. Zo opervlakkig."

Actrice Rifka Lodeizen: "Ik wil verbinding zoeken met de kijker en dat gebeurt vooral in het meest kwetsbare moment. Daarom ben ik ook zo tegen ijdelheid, omdat kwetsbaarheid altijd klein is, en lelijk, met snot of angst."
 
Nikkie de Jager: "We waren op vakantie op de camping, waar ons buurmeisje felblauwe oogschaduw op had. Ze was superknap, populair en een stuk ouder dan ik. Ik dacht: ik wil dat ook, want dan ben ik net zo cool en hip en gewild als zij. Toen al voelde en zag ik wat make-up met je kan doen. Er ging voor mij een betoverende aantrekkingskracht vanuit."

www.vogue.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie