150ste nummer JAN verschenen
17-04-2019 14:25:00 | Door: David de Jong | hits: 3178 | Tags:

JAN heeft het honderdvijtfigste nummer uitgebracht met Hadewych Minis op de cover. JAN wil met dit jubimeumnummer het thema Alles kan Samen onderstrepen.

Esther Goedegebuure, hoofdredacteur van JAN: "Het is gebruikelijk om in een jubileumnummer terug te blikken of je hoogtepunten te benoemen. Maar in plaats van aandacht vragen voor ons eigen merk wilden we liever aandacht geven aan mensen die echt verdienen. Die zich op zo'n bijzondere manier inzetten voor een ander, dat ze een podium verdienen. We kozen 150 mensen die op het gebied van nieuwkomers en vluchtelingen geweldige dingen teweeg hebben gebracht. Initiatieven waaruit blijkt dat de behoefte aan verbinding en de wil je daar voor in te zetten enorm is. Je kunt je soms niet aan de indruk onttrekken dat de samenleving polariseert en verruwt. Maar er gebeuren nog steeds zoveel mooie en positieve dingen. Daarom zetten wij met dit 150ste jubileumnummer 150 mensen in het zonnetje: de mensen die in Nederland het licht aansteken. Als redactie van JAN voelen wij ons aangetrokken tot dit soort maatschappelijke relevante thema's."

JAN vierde het jubileum op 16 april 2019 met een programma in A Beautiful Mess, het restaurant in de voormalige Bijlmer Bajes. Dit restaurant is een initiatief van de Refugee Company, een organisatie die vluchtelingen helpt sociaal en economisch zelfstandig te worden. De avond met 150 gasten stond in het teken van kennis delen en verbinding met optredens van onder andere Hadewych Minis en ZO! Gospel Choir, Fleur Bakker (Directeur Refugee Company) en een video van documentairemaakster Razan Hassan over haar bewogen jeugd in Syrië. Fashion designer Karim Adduchi verzorgde een modeshow samen met De Makerspace, een textielatelier waarin vluchtelingen opgeleid worden door ervaren ontwerpers.

www.jan-magazine.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie