25-jarig Zo Zit Dat promoot nieuwsgierigheid kinderen
17-04-2019 14:57:00 | Door: David de Jong | hits: 3458 | Tags:

Tijdschrift Zo Zit Dat bestaat 25 jaar. Het tijdschrift bevordert nieuwsgierigheid bij kinderen Nieuwsgierigheid is hét gedrag dat ons in beweging brengt om nieuwe kennis te vergaren. Het is een van de belangrijkste factoren bij betere schoolprestaties. Opvoeders hebben grote invloed op de mate van nieuwsgierigheid van hun kinderen. Dit blijkt uit onderzoek van Prachi Shah, Heidi Weeks, Blair Richards en Niko Kaciroti.

Jannine Berkelaar, hoofdredacteur Zo Zit Dat: "De kinderen van nu zijn de wetenschappers van de toekomst. Het is daarom van groot belang om hun nieuwsgierigheid te bevorderen. De komende weken gaan we verschillende prikkelende vragen verspreiden in de media. Hiermee zetten we de missie van Zo Zit Dat kracht bij: kinderen van 9 tot 15 jaar nieuwsgieriger maken."

Anders dan IQ is nieuwsgierigheid meer een conditie dan een karaktertrek. De omgeving kan nieuwsgierigheid dus stimuleren of juist remmen. Door kinderen te prikkelen met interessante feitjes of ze uitdagende vragen te stellen, kan dit worden aangewakkerd. 

Marleen van Tetering, neuropsycholoog: “Wie benieuwd is naar het uitproberen van nieuwe dingen, doet veel verschillende ervaringen op en ontwikkelt daardoor allerlei nieuwe vaardigheden. Sommige beroepen die in de toekomst nodig zijn, bestaan nu nog niet. Door nieuwsgierig te zijn leren kinderen creatieve oplossingen te verzinnen voor problemen die we nu nog niet kennen. Nieuwsgierige kinderen experimenteren graag, zoeken oplossingen voor problemen en zetten door als het moeilijk wordt.”

Rick Pastoor, head of product bij Blendle: “Zolang als ik me kan herinneren ben ik nieuwsgierig. Als kind wilde ik altijd weten hoe dingen werkten, ik was ook abonnee van Zo Zit. Zo stuitte ik een keer op een artikel over websites bouwen. Rond het jaar 2000 wist bijna niemand hoe dat moest. Ik ging ermee aan de slag en er verscheen iets op mijn scherm. Magisch. Daardoor werk ik nu bij een bedrijf waar ik dat de hele dag kan doen”

www.zozitdat.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie