ACM geeft toestemming voor overname New Skool Media door Roularta Media Group
26-01-2022 00:19:00 | Door: David de Jong | hits: 1862 | Tags:

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft toestemming gegeven voor de overname van New Skool Media door Roularta Media Group. De overname werd op 23 december 2021 aangekondigd

De ACM stelt over de overname dat de ACM  geen reden heeft om aan te nemen dat de voorgenomen concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren. Oftewel: er is volgens de toezichthouder geen gevaar voor concurrentieproblemen.

New Skool Media is eigenaar van 20 Nederlandse magazinemerken. Het bekendse merk is EW (voorheen Elsevier Weekblad). Verder is New Skool Media uitgever van bladen als Vorsten, Knipmode, Formule 1 en Kijk. Roularta Media is in Nederland al actief met onder meer de magazines Plus Magazine en Belg. Nederland wordt met de overname het tweede thuisland van Roularta Media Groep, die (na DPG Media) de op één na grootste magazineuitgever wordt.

Als de Centrale Ondernemingsraad akkoord gaat en de directie en de EW het eens worden, kan de overname worden geëffectueerd.

Zie ook: Belgische uitgever Roularta Media Group neemt New Skool Media over.

www.acm.nl
www.newskoolmedia.nl
www.roularta.nl
www.roularta.be

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie