Belgische uitgever Roularta Media Group neemt New Skool Media over
23-12-2021 10:59:00 | Door: David de Jong | hits: 3021 | Tags:

Roularta Media Group heeft aangekondigd de bladenuitgever New Skool Media over te nemen. New Skool Media is eigenaar van 20 Nederlandse magazinemerken. Het bekendse merk is EW (voorheen Elsevier Weekblad). Verder is New Skool Media uitgever van bladen als Vorsten, Knipmode, Formule 1 en Kijk. Roularta Media is in Nederland al actief met onder meer de magazines Plus Magazine en Landleven. Nederland wordt met de overname het tweede thuisland van Roularta Media Groep, die (na DPG Media) de op één na grootste magazineuitgever wordt.

De overname zal worden voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM), de Centrale Ondernemeringsraad en dient ook een akkoord te verkrijgen van de de directie met de Redactieraad van EW.

New Skool Media draait met 260.000 abonnees een omzet van 45 miljoen euro op jaarbasis en telt 170 fte. Roularta Media Group telt circa 1300 medewerkers en draait een omzet van 256 miljoen euro (2020). Het bedrijf is in België actief in zowel Vlaanderen als Franstalig België met kranten (De Tijd (50 procent), L’Echo (50 procent), Krant van West-Vlaanderen), tijdschriften (Knack, Le Vif L’Express, Flair, Libelle, Telepro, Trends, Sport Voetbalmagazine en Sport Footmagazine), televisie (Kanaal Z/Canal Z en Ring TV), nieuwsbrieven en vakbladen, lokale media, drukkerijen en een reclamebureau.

De beursgenoteerde Belgische Roularta Media Group is voor 71,17 procent in handen van Koinon, een beheersmaatschappij van de Belgische familie De Nolf. New Skool Media is opgericht in 2014 en eigendom van Cor Jan Willig, Rob Koghee, Erwin van Luit, Lars Duurinck. Destijds nam New Skool Media een aantal bladen over van het toenmalige Sanoma Media Netherlands.
 
Xavier Bouckaert, CEO Roularta Media Group: "Met deze transactie werkt RMG verder aan zijn internationale expansie en groeit het merkenportfolio met sterke multimediamerken en een loyale abonneecommunity. De verschillende merken van New Skool Media hebben in totaal 260.000 abonnees. De b2c-inkomsten vertegenwoordigen 85 à 90 procent van de totale inkomsten. Het businessmodel van RMG blijft dus verschuiven van b2b- naar b2c-inkomsten."

Erwin Van Luit, CEO New Skool Media: “Ik ben verheugd dat we in Roularta als overnemende partij een eigenaar vinden die samen met het management en de medewerkers van New Skool Media verder wil bouwen aan de doorontwikkeling van onze mediamerken. Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking en zeker ook de ervaring van Roularta als grote magazine-uitgever in grote mate zal bijdragen aan zowel de kwaliteit als snelheid van deze doorontwikkeling.”

www.roularta.be
www.roularta.nl
www.newskool.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie