Columbus Travel: mensen willen het liefst workation vanuit Spanje
10-11-2021 10:52:28 | Door: Saskia van Weert | hits: 3114 | Tags:

Door de coronacrisis maken workations een enorme vlucht: als we thuis kunnen werken, kan dat in veel gevallen net zo goed in het buitenland, waardoor baan met vakantie kan worden gecombineerd. Maar waar wil de Nederlandse workationer het liefst wonen en werken, en waarom? Een uitgebreide survey van Columbus Travel, het toonaangevende reismagazine van Nederland, schept duidelijkheid.

Uit de survey blijkt dat de meeste Nederlanders nog nooit op workation zijn gegaan, maar dat in 2022 wel graag zouden willen doen. Bijna driekwart van de respondenten geeft aan niet eerder een tijdje te hebben gewoond en gewerkt in het buitenland. Dat moet volgend jaar veranderen: maar liefst 61 procent van de respondenten wil dan wel een workation uitproberen.

Bestemmingen

Veruit de meeste respondenten geven de voorkeur aan een bestemming dicht bij huis voor hun workation: 39 procent van de deelnemers aan de survey houdt het bij Europa. Azië staat op nummer 2, op de voet gevolgd door de Cariben en Centraal- en Zuid-Amerika. Opvallend is de lage score van Afrika; slechts 7,6 procent van de respondenten overweegt hiernaartoe te gaan. 

De voorkeur voor een Europese bestemming wordt ook duidelijk in de top 15 populairste landen voor een workation. Daarin staat Spanje op eenzame hoogte; maar liefst 37 procent van de Nederlanders zou zonder blikken of blozen zijn koffers pakken om daar een tijd te wonen en werken. Een goede tweede is Italië, waar bijna een kwart van de respondenten ook wel een combinatie van wonen, werken en vakantie vieren ziet zitten. Opvallend is de populariteit van Costa Rica, dat als workationbestemming de concurrentie aan kan met het veel grotere Frankrijk.

Klimaat, internetverbinding en natuur

Bij de keuze voor een geschikte workationbestemming laat de Nederlander zich leiden door drie belangrijke criteria: klimaat, internetverbinding en toegang tot natuur. Deze factoren worden door meer dan de helft van alle respondenten genoemd. Op enige afstand volgen het woningaanbod en de kosten van levensonderhoud, elk door 30 procent van de respondenten genoemd. Voor een kwart van de Nederlanders die graag op workation zouden willen gaan is het cultureel en culinair aanbod ter plekke van doorslaggevend belang.

Lees het volledige artikel over de workationsurvey, met nog meer opvallende resultaten, op de website van Columbus.

www.columbusmagazine.nl
www.newskoolmedia.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie