[Column] Marscha Krouwel: Time will tell
21-01-2021 16:12:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 2413 | Tags:

Het afgelopen jaar was voor de meeste uitgevers natuurlijk een zeer lastig jaar. Dat geldt ook voor Hearst Netherlands, maar bij ons herstelde de omzet zich in het vierde kwartaal ongelofelijk goed. Dit kwam met name door digitale omzetstromen (branded content, programmatic, affiliate). Deze trend zal in 2021 ongetwijfeld doorzetten.

De mix van content in de juiste context met affiliate worden steeds belangrijker, gezien de aankomende veranderingen in programmatic advertising en doordat online shopping door de Covid-pandemie in een enorme stroomversnelling is gekomen. 

De merken van Hearst hebben vooral laten zien dat de inspriratie en autoriteit die de magazines, websites en social media geven aanzet tot activatie en daar zullen wij met onze adverteerders weer op voortborduren in 2021. Onderzoek heeft dit ook aangetoond. Daar komen we eind februari mee naar buiten.

Printomzet zien wij verder dalen maar niet meer zo sterk als voorgaande jaren. Vooral de combinatie van print en online geeft zeer goede resultaten en toegevoegd bereik. Eigenlijk een must om deze combinatie in te zetten.

Wij kijken met een positieve blik naar 2021. De markt zal zich zeker herstellen (wat niet moeilijk te voorspellen is na een jaar als 2020) en zeker als de Covid-maatregelen straks niet meer van toepassing zijn, zal er een enorme boost ontstaan op welke iedereen op kan meeliften.  Maar ook zullen we in 2021 flexibel moeten blijven en nieuwe kansen omarmen. Wij zien dit in het aandeel nieuwe klanten maar ook in groei van nieuwe segmenten en domeinen. De grote vraag is natuurlijk wel wanneer we echt van Covid af zullen zijn en of dit daadwerkelijk al in 2021 zal zijn. Time will tell.

--

Marscha Krouwel is Country Manager Hearst Netherlands

www.hearst.nl

Deze column is onderdeel van ons forum over de ontwikkeling van de advertentiemarkt in 2021. Dat forum staat hier

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie