Compendium Geneeskunde lanceert doktersglossy
04-08-2021 15:44:00 | Door: David de Jong | hits: 2238 | Tags:

Compendium Geneeskunde lanceert een eerste fysieke doktersglossy tijdens de introductieweken Geneeskunde in Amsterdam. Dit zomerboek voor medische professionals bevat interviews, puzzels en kleurplaten. De fysieke exemplaren zullen onder meer worden weggegeven als cadeautje in de goodiebags van de introductieweken.

In 2020 kwam Compendium Geneeskunde al met een digitaal zomer- en winterboek voor zorgprofessionals. Het eerdere digitale concept werd enthousiast ontvangen door medische professionals en geneeskundestudenten. De digitale glossy’s werden meer dan zesduizend keer gedownload. vertellen Veerle Smit en Romée Snijders, founders van Compendium Geneeskunde: “Omdat de glossy’s echt populair zijn, wilden we dit jaar naast de digitale editie ook een fysiek exemplaar uitbrengen”,  

Het oorspronkelijke idee voor een zomerboek kwam van het team van Compendium Geneeskunde. Zij bedachten een soort Tina Zomerboek maar dan voor zorgprofessionals. Na de digitale zomer- en winterboeken van 2020, volgt nu het eerste fysieke zomerboek. Er wordt nagedacht om komende winter een volgende fysieke glossy uit te brengen.

De doktersglossy is gevuld met de laatste onderzoeken en ervaringen rondom werken als coassistent, het doktershandschrift en er is een interview met een arts in Afrika: Nathasja van Leeuwen. Ook is er een rubriek toegevoegd met lockdown confessions, waarin diverse herkenbare bloopers zijn opgenomen en worden podcast- en boekentips gegeven. Romée Snijders en Veerle Smit doen uitgebreid hun verhaal over hun geneeskundestudie die leidde tot het oprichten van hun medische uitgeverij. Het merendeel van de 3.000 gedrukte exemplaren wordt uitgedeeld aan startende geneeskundestudenten tijdens de introductieweken Geneeskunde in Amsterdam. De digitale versie van de zomerglossy is ook te downloaden via de site van Compendium Geneeskunde.

www.compendiumgeneeskunde.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie