DPG Media stopt met blad en merk VIVA
16-06-2021 16:36:00 | Door: David de Jong | hits: 2219 | Tags:

DPG Media stopt per eind juli 2021 met het uitgeven van het blad VIVA, VIVAMama, VIVA.nl en VIVA Forum. Het merk bestaat sinds oktober 1972 en haalt daarmee net haar 50-jarig bestaan niet. VIVA bereikt (samen met Flair, beide van uitgever DPG Media) een grote groep jonge vrouwen, maar VIVA daalt de laatste jaren sterk in oplage en bereik, vooral bij print.

DPG Media zet met deze focus in op de succesvolste merken binnen het magazine-portfolio. VIVA telde in 2020 een totaal betaalde gerichte oplage van 29.648 exemplaren en een totaal verspreide oplage van 31.841 exemplaren per nummer. Flair kent een totaal betaalde gerichte oplage van 43.567 exemplaren en een totaal verspreide oplage van 45.902 exemplaren.

Debby Gerritsen
, hoofdredacteur VIVA en VIVAMama:Na jaren vol relevante, vernieuwende, taboedoorbrekende verhalen heeft VIVA echt bijgedragen aan de ontwikkeling van de jonge Nederlandse vrouw. Daar ben ik enorm trots op en ik kijk terug op een enerverende en mooie periode. Het doet me vanzelfsprekend pijn om met ons team, de freelancers en onze fans het licht uit te moeten doen.”

Joyce Nieuwenhuijs, directeur magazines bij DPG Media: “Ik kijk met veel respect terug op de (maatschappelijke) successen van VIVA en ik dank hiervoor al haar makers. Het was jarenlang hét vrouwenblad dat opkwam voor alle jonge vrouwen, taboes bespreekbaar maakte en bekend van Anybody waarin lezers zich letterlijk bloot gaven. Over dergelijke maatschappelijke thema's voeren jonge vrouwen anno nu de dialoog op een andere wijze. De cijfers en het toekomstperspectief geven ons helaas geen andere keus dan te stoppen met VIVA. Vandaag zijn de betrokken collega's van VIVA geïnformeerd en is dit voorgenomen besluit ingediend bij de Ondernemingsraad van DPG Media."

VIVA is sinds april 2020 in handen van DPG Media en werd meeverkocht met de bladen die Sanoma verkocht.

www.viva.nl
www.dpgmedia.nl
www.dpgmediamagazines.nl
www.dpgmediagroup.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie