DPG Media verkoopt Scoupy aan oprichters
19-08-2020 16:51:00 | Door: David de Jong | hits: 3083 | Tags:

DPG Media verkoopt de activiteiten van Scoupy, een app voor korting op A-merken, aan de oprichters van Scoupy. DPG Media houdt focus op de FMCG-markt met onder meer Reclamefolder.nl en marktonderzoeksbureau Panel Inzicht.

Scoupy werd in juni 2016 door Sanoma Media Netherlands gekocht nadat het in oktober 2012 een minderheidsbelang in het bedrijf nam. In april 2020 werd DPG Media met de overname van Sanoma Media Netherlands eigenaar van Scoupy. In 2012 investeerde PostNL ook in de dienst. Scoupy werd in oktober 2011 gelanceerd.

Scoupy, start-up van het jaar 2013 en vooral bekend van de cashbackacties in de supermarkt, heeft de financiële verwachtingen onvoldoende waar kunnen maken. Dit heeft bij DPG Media geleid tot een strategische heroriëntatie. In dit kader zijn ook gesprekken gevoerd met de oprichters, met de verkoop tot gevolg.

Valentijn Bras, oprichter van Scoupy en mede-eigenaar van Effective Media & Marketing: "Scoupy is een prachtig bedrijf met sterke proposities en een goede naam. Natuurlijk zijn er de laatste tijd ook hobbels geweest, zeker in de periode met corona. Wij zien een mooie toekomst in combinatie met onze andere activiteiten, zoals Effective Promotions, Hiiper en We Pack It. We gaan nu eerst de basis op orde brengen. Zorgen dat het bedrijf stevig staat en doet waar het goed in is: klanten in de FMCG-markt helpen met het realiseren van activatie en penetratie, gecombineerd het leveren van kopersdata en insights."

Kees Wilbrink, commercieel directeur DPG Media Magazines: "We behouden de focus op de FMCG-markt. Want juist in de nieuwe combinatie met DPG Media ontstaan nieuwe kansen. In combinatie met Reclamefolder.nl en marktonderzoeksbureau Panel Inzicht, maar ook met onze events als Libelle Zomerweek en Margriet Winterfair, hebben we een krachtige datapropositie in handen. Het enorme bereik van alle merken van DPG Media biedt bovendien mooie kansen om de FMCG-propositie verder uit te bouwen."

Scoupy wordt verkocht aan de oprichters, die hiertoe Scoupy Nederland B.V. hebben opgericht. Dit is officieel de kopende entiteit en deze B.V. wordt op termijn ondergebracht onder Effective Media & Marketing.

DPG Media streeft ernaar de verkoop voor het eind van augustus af te ronden. Dit is onder voorbehoud van positief advies van de Ondernemingsraad. Alle lopende campagnes en afspraken blijven bestaan en worden conform contract uitgevoerd.

www.dpgmediagroup.com
www.dpgmedia.nl
www.scoupy.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie