[De Belofte 2022] Anita, Marleen en Barbara (Libelle) over talent
24-05-2022 12:00:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 4071 | Tags:

Dit jaar wordt voor de zesde keer de De Belofte gekozen. Deze prijs is in het leven geroepen door Media Meetings in samenwerking met Result Recruitment.

Wij publiceren de voordrachten van verschillende mensen in het vak. Aan het woord zijn Barbara Schneemann en Anita Bijlsma, Marleen Koolmees van Libelle,

Chanan Foppen is de verpersoonlijking van een hybride, multimediale redacteur. Net zo savvy online als offline! Voor Libelle Magazine (print) is zij een rots in de woelige branding van de Human Interest-redactie. Zij heeft meerdere rubrieken onder haar hoede zoals de rubriek In Gesprek met Libelle waarin lezeressen een groot aandeel hebben en De Denktank - een wekelijkse vraag-antwoord-rubriek. Maar veel belangrijker nog: als een ware fixer regelt zij iedere week weer Het Interview met de Bekende Nederlander. En dat zijn niet de makkelijkste - dat weet iedereen. Nauwlettend houdt zij alle media, van serieuze krant tot juice-kanaal in de gaten om als een van de eersten de aanvraag te kunnen doen voor een interview. Ze bewaart ten alle tijden de rust, ook als er opeens een dag vantevoren iemand afzegt. Ze wordt nooit boos, blijft altijd goedgehumeurd en houdt alle contacten met externe partijen warm en in ere. Dankzij haar inzet zeggen de BN'ers toe, maken onze topjournalisten tijd voor de interviews en zorgt zij ervoor dat er iedere week weer een klinkende naam op de cover staat. 

Voor Libelle.nl (online) is zij hét SEO-kanon in optima forma. Zij heeft het zeer waardevolle talent om het zoekverkeer online het dak uit te laten gaan en doet dat keer op keer! Feilloos weet zij wat de juiste zoektermen zijn en leert ze deze skills ook aan haar mede-redacteuren. Ook op de online-redactie is zij een graag geziene collega: rustig in een hectische omgeving, oplossingsgericht en heel slagvaardig, ook als het een last-minute klus betreft. 

Zowel voor print als voor online voelt Chanan de doelgroep haarfijn aan: wat wil de Libelle-lezeres lezen, online en offline? Chanan weet het en kan die vraag omzetten in verrassende ideeën voor het mediamerk Libelle. Geregeld slaat zij de brug tussen online en offline door zeer effectief en efficiënt met content om te gaan. In een markt waarin steeds meer crossmediaal wordt gewerkt, zijn haar skills goud waard en is het duidelijk dat de toekomst in haar zeer capabele handen ligt.

Daarnaast schrijft zij als de tijd het toelaat ook nog eens artikelen voor blad en online.

Aan haar relatief jonge leeftijd koppelt zij een zeer volwassen denk- en werkniveau. Dat resulteert erin dat Chanan de kwaliteitslat voor een hybride redacteur enorm hoog heeft gelegd. En daarom denk ik dat Chanan met recht genomineerd zou moeten worden voor Belofte 2022 én om die prijs uiteindelijk mee naar huis te nemen!

Mandy Langens is niet onze jongst gediende maar wel het kortst in dienst bij Libelle. Sinds 1 februari 2022 is ze bij ons in dienst en is direct met haar neus in de boter gevallen. Op dat moment kwam ook net het signaal van de directie van DPG dat de Libelle Zomerweek tóch door kon gaan. De afdeling waar Mandy werkt, Libelle specials & events (twee man sterk) is verantwoordelijk voor dit event. Heel in het kort: Libelle Zomerweek, duurt 7 dagen, is groter dan Lowlands en er komen gemiddeld 11.000 vrouwen per dag, van die-hard fans tot vrouwen die louter zin hebben in een goed verzorgd en inspirerend dagje uit.

Terug naar de waarde van Mandy. De go voor het event kwam laat en waar het normaal niet verstandig is te schakelen van de eerste naar de 6de versnelling, was het hier een must. En wat blijkt, in Mandy hebben wij onze Max gevonden. Moeiteloos schakelt zijn tussen redactie en commercie en ze heeft laten zien over een feilloos smaakgevoel te beschikken. Zo heeft ze bij de mooiste merken voor € 60.000 aan barters weten te regelen zodat we onze redactionele plekken op het event op een inspirerende en verrassende manier hebben kunnen inrichten. Daarbij heeft ze onze redactie (bijna 40 man) weten te enthousiasmeren voor het event zodat de bezoekers op allerlei plekken de redactie konden ontmoeten.

In de redactie-appgroep is ze op de eerste dag al uitgeroepen tot held van de redactie en geroemd om haar snelle vermogen om voor elk probleem een oplossing te vinden. Van niet-werkende tv’s tot lunchbonnen, tot bijna honderd bossen bloemen voor de artiesten en columnisten die te gast zijn op ons event.

Tegelijk met haar werk voor het event, wist ze ook nog haar werkzaamheden voor de Libelle Specials (16 uitgaves per jaar) op de rit te houden. Persoonlijk vind ik het haast jammer om haar aan te melden, want iedereen wil een Mandy. Maar zoals gezegd, talent moet gevierd en Mandy is de beste


Tara Stokdijk
is het kijkcijferkanon van Libelle, de digitale allround journalist die iedere online redactie nodig heeft. 

Libelle heeft niet alleen als KPI om uniek bereik te genereren, maar óók om vrienden en relaties aan zich te binden middels verleidelijke unieke journalistieke content. Zozeer zelfs, dat die vrienden en relaties bereid zijn om in te loggen en voor content te betalen. 

Tara is in staat om bezoekers van Libelle.nl op beide fronten te verleiden: zowel in de wekelijkse top 10 van de best gelezen artikelen (hoog bereik) staat haar naam altijd tenminste één keer, àls in het lijstje met best gelezen Premium artikelen. 

Ze bedenkt en schrijft succesvolle rubrieken als Raarste Ruzies en Marktplaats Misères, ze interviewt internist en voorzitter van de NWO Marcel Levi wekelijks voor de rubriek Prikkende Vragen (tijdens de coronaperiode zeer urgente vragen en antwoorden) en spreekt hem ook nu nog wekelijks over  medische kwestie. Ze zet bovendien ook de wekelijkse kaskraker De Portemonnee van op haar naam. Content waarvoor onze lezers inlogt èn betaalt. 

De heilige graal van online journalistiek ligt in Tara's handen. 

www.libelle.nl

Over De Belofte 2022


De Belofte 2022
 wordt bekendgemaakt op woensdag 8 juni tijdens het Cross Media Congres 2022 in Amsterdam.

De mediabelofte 2022 werkt in media- of marketingcommunicatie, bij een exploitant, bureau of adverteerder.

De mediabelofte 2022 moet op 8 juni 2022 jonger dan 30 jaar zijn.

Hier staat een overzicht van alle talenten die tot dusver zijn voorgedragen

 

www.crossmediacongres.nl

www.resultrecruitment.nl


Lees ook:

 

[De Belofte 2022] Arno Peperkoorn over talent

[De Belofte 2022] Thijs Jaski (Yune) over Ferdi Gökhan

[De Belofte 2022] Mark Schoones over Meike Ondersteijn en Daryl Fransz

[De Belofte 2022] Jeroen Krikke over Liana Garcia-Dos Santos en Sophie Thijssen

[De Belofte 2022] Claudia van der Vlugt over Elizabeth Geul en Nathalie Goede

[De Belofte 2022] Erik Dijkman (Bambuu) over talent

[De Belofte 2022] Titus, Tom en Dirk (Tonny Media) over talent

[De Belofte 2022] René Adriaan van der Mark en Laura Hogendoorn (familyblend) over talent

[De Belofte 2022] Leonne Van de Ven (De Wolven) over talent

 

Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie