Donald Duck viert 85ste verjaardag
06-06-2019 11:16:27 | Door: Saskia van Weert | hits: 4063 | Tags:

Donald Duck, in 1934 geboren als filmster in de video The Wise Little Hen, blaast zondag 9 juni 2019 85 kaarsjes uit. In Nederland verschijnt het 3500ste nummer van zijn weekblad.

Donald Duck, volledige naam Donald Fauntleroy Duck, was voor het eerst te zien op 9 juni in 1934 in het Silly Symphony-filmpje The Wise Little Hen. Daarin woonde hij op een woonboot, wat zijn matrozenpak verklaart. Het filmpubliek vond de luidruchtige Donald Duck maar wat leuk. Donald kreeg als een driftige, knorrige en onhandige eend al gauw rolletjes in de Mickey Mouse-films. Ondanks zijn gemopper, werd al snel duidelijk dat hij een vriendelijk en eerlijk karakter heeft. Donald Duck groeide behalve als filmster ook uit tot stripheld. Hij kreeg ook een ster op de Hollywood Walk of Fame.

In 1952 kreeg Donald Duck zijn eigen stripblad in Nederland en inmiddels staat de teller op 3500. In dit nummer krijgt Donald een toppositie bij de Duckstadkrant, een van de vele baantjes die hij de afgelopen jaren heeft gehad.

Joan Lommen, hoofdredacteur: “We hebben nooit geteld hoeveel het er precies waren in die 3500 nummers, maar ik durf wel te stellen dat er niemand is die zoveel verschillende baantjes heeft gehad als Donald. Als de uitdrukking 12 ambachten, 13 ongelukken op iemand van toepassing is, is hij het wel. En hij is nog steeds springlevend. Dat getuigt van een enorme veerkracht!”

Daarnaast zat er in Donald Duck 23 een verjaardagsposter die lezers thuis voor het raam kunnen hangen waardoor ze elke dag kans maken op een reis naar Disneyland Paris. De actie is een samenwerking met Disneyland Paris.

www.donaldduck.nl
www.sanoma.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie 

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie