Flow wint Mercur d’Or/LOF 2018
17-12-2018 08:52:26 | Door: | hits: 3344 | Tags:

Flow heeft de Mercur d’Or/LOF-prijs 2018 gewonnen. De oeuvreprijs werd toegekend tijdens de jaarlijkse Mercur-uitreikingen. Het Flow-team ontving de prijs uit handen van Jan Versteegh in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Met de oeuvreprijs wordt een persoon of een magazinemerk geëerd vanwege langdurige en opvallende prestaties op de Nederlandse magazinemarkt.

“Als je het hebt over een uitzonderlijke prestatie, die zelfs ver over de Nederlandse grens reikt, heb je het natuurlijk over Flow”, schrijft de jury in haar rapport. “Flow heeft het begrip magazine een nieuwe betekenis gegeven. Met print nog wel, in een tijd waarin het geloof in papieren magazines afnam. Van een experiment groeide Flow in tien jaar tijd uit tot een internationaal succesvol mediamerk. De boodschap van Flow (een pleidooi voor langzamer en met meer aandacht leven) raakt en vervult wereldwijd een behoefte. De copycats zijn inmiddels talrijk, toch lukt het niemand het succes van Flow te evenaren of er zelfs maar bij in de buurt te komen. Door de innovatie in print, internationale expansie en een groeiende e-commerce business blijft Flow een sterk merk en een paradepaardje voor Sanoma Media.”

Astrid van der Hulst en Irene Smit, creative directors van Flow: “We vinden het enorm stoer dat we de Mercur d’Or hebben gewonnen. De jury noemt ons onder meer een ambassadeur voor print en paradepaardje voor Sanoma en die mooie woorden koesteren we. Deze prijs is een kroon op het jaar waarin Flow haar 10-jarig bestaan viert. Komende jaren willen we nog meer mensen kennis laten maken met Flow, omdat we zo in onze boodschap geloven dat het leven beter voelt als je vertraagt. Dan werkt zo’n prijs enorm mee. Dus fantastisch dat we na de Mercurs Lancering van het jaar (2008) en Magazine van het jaar (2014) nu tot onze grote verrassing deze Mercur d’Or/LOF-prijs mochten ontvangen.”

www.flowmagazine.nl
www.sanoma.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie