Gerard van Roekel winnaar National Geographic Fotowedstrijd 2018
19-11-2018 10:15:00 | Door: | hits: 2043 | Tags:

De foto van een eenzame figuur die een imposant zandduin in Namibië beklimt, heeft de National Geographic Fotowedstrijd 2018 gewonnen. Dat is tijdens de prijsuitreiking bekendgemaakt. De foto is gemaakt door Gerard van Roekel uit Beuningen. 

Gerard Van Roekel ontving de bijbehorende award in Hotel Arena in Amsterdam. In de jury namen dit jaar fotografen Sacha de Boer, Marco Borsato, Ruben Smit, Frederik Buyckx en juryvoorzitter Aart Aarsbergen plaats. Naast de award krijgt Van Roekel een jaar lang National Geographic Magazine thuisgestuurd en wordt zijn winnende foto in het blad gepubliceerd.

Volgens het juryrapport valt de foto op door de lijnen in het landschap en de fraaie kleurtonen.

Jury: "Naarmate je langer kijkt, neemt de spanning in de foto toe. Dan valt op dat het landschap in beweging is door het uitwaaien van de duinen. Ook dringt dan de omvang van het immense landschap tot de kijker door, geholpen door de persoon die op het snijpunt de berg opklimt. Technisch is dit de beste inzending van dit jaar."

Nederlandse en Vlaamse fotografen hebben in de categorieën Dier, Landschap en Mens ruim 15.000 foto's ingezonden, een record. In iedere categorie is een juryprijs en een publieksprijs toegekend. Voor de publieksprijs is ruim 20.000 keer gestemd.  

Winnaars van de National Geographic Fotowedstrijd 2018

Overall winnaar: Gerard van Roekel (Beuningen, Gelderland)

Juryprijzen

Landschap: Gerard van Roekel (Beuningen, Gelderland)
Dier: Regien Vijzelaar (Heerhugowaard, Noord-Holland)
Mens: Jorgo Kokkinidis (Genk, België)

Publieksprijzen

Landschap: Albert Dros (Leusden, Utrecht)
Dier: Minh Dan Vu (Lelystad, Flevoland)
Mens: Daphne van der Steen (Eindhoven, Noord-Brabant)

National Geographic Fotowedstrijd Junior

Verder zijn ook de prijzen van de National Geographic Fotowedstrijd Junior uitgereikt. Floor van der Werf (Landschap), Sander Dijkhuizen (Dier) en Kas Christiaens (Raar Maar Waar) werden als winnaars aangewezen door de jury. De foto van Bente Snepvangers kreeg de meeste stemmen van het publiek. De jury van de Junior-wedstrijd bestond uit Renske Lamers (hoofdredacteur National Geographic Junior), fotograaf Jeroen Stel en presentator Klaas van Kruistum.

www.nationalgeographic.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie