Géza Weisz en Debby Gerritsen reiken VIVA400-awards uit
13-12-2019 11:12:23 | Door: | hits: 3005 | Tags:

De VIVA400-awards zijn weer uitgereikt. Het feest werd gehost door acteur en VIVA-columnist Géza Weisz en hoofdredacteur Debby Gerritsen. Naast winnaressen in de categorieën Zakenwonders, Creatieven, Wereldverbeteraars, Techtalenten, Krachtpatsers en de nieuwe categorie Zorgdragers, was er een prijs voor de VIVA400-vrouw met de meeste publieksstemmen en een Visionista-award voor het grootste aanstormende talent.

In de jury zaten dit jaar Tatum Dagelet (actrice en presentator), Fabienne Chapot (modeontwerper), Marianne Timmer (oud-topschaatser), Lotte Rensen (Ambitieus Meisje), Lotte de Bruijn (Nederland ICT-directeur) en Martine Sandifort (cabaretier).

De winnaars van 2019 zijn:

Creatieven: Sophie Ousri

Deze YouTuber plaatst vlogs en hilarische parodieën van bekende liedjes. Ze maakt haar kijkers graag aan het lachen, maar Ousri heeft ook een heel serieuze kant. Ze oogstte veel lof toen ze vorig jaar een openhartige video plaatste over haar leven met borderline.

Krachtpatsers: Shona Shukrula

Deze aankomend top-scheidsrechter zit sinds 2018 in een UEFA Talententraject. Om uiteindelijk op de grote eindtoernooien te kunnen staan, moet Shukrula twee keer promotie maken. Haar ambitie? Fluiten in het betaald voetbal. Voor mannen.

Techtalenten: Marjolein den Ouden

Ze is lector technology, health & care bij hogeschool Saxion en practor zorg en technologie bij het ROC van Twente. Den Ouden werkt samen met studenten, docenten, onderzoekers en zorgprofessionals om het gebruik van technologie in de gezondheidszorg laagdrempelig en toegankelijk te maken.

Wereldverbeteraars: Alice Grasveld

Als oprichter van The Healthy Teeth Foundation ontwikkelde Grasveld een actieplan en een tandenpoetsprogramma. Met haar stichting, die onderzoek doet naar de oorzaken en gevolgen van tandbederf, hoopt ze arme kinderen een gezonde mond én een betere toekomst te geven.

Zakenwonders: Zina Abboud

Ze richtte Zina’s Kitchen op en was daarmee de eerste vrouwelijke vluchteling met een eigen bedrijf. Abboud kookte voor prinses Beatrix en Mark Rutte, sprak op TEDx Alkmaar over haar ontwikkeling van vluchteling naar succesvol ondernemer en publiceerde een kookboek.

Zorgdragers: Jolanda van Gerwe

Omdat veel van haar cliënten in de jeugdzorg worstelden met eenzaamheid, begon Van Gerwe Join Us. Hier kunnen jongeren terecht voor contact en werken ze aan hun onderliggende problemen. Inmiddels is het een stichting met tien vestigingen en staan gemeenten te trappelen om mee te doen.  

Publieksprijs 2019: Eva Eikhout

Eva Eikhout is een van de presentatoren van Yung DWDD. Ze is geboren met een afwijking aan haar armen en benen. In de items die ze maakt, wisselt ze zelfspot af met rake, maatschappelijke kwesties. Als een van de weinige mensen op televisie met een zichtbare beperking is ze – onbedoeld – een rolmodel.

Visionista 2019: Heleen Lameijer

Deze arts op de spoedeisende hulp wil belangrijke medische kennis voor iedereen beschikbaar maken. Daarom introduceerde ze een cursus reanimeren via Instagram. Met haar Insta Life Saver-cursus heeft Lameijer een origineel, belangrijk idee waarmee ze buiten de medische gebaande paden durft te treden.

www.viva.nl   
www.sanoma.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie