Halina Reijn krijgt Harper's Bazaar Woman of the Year Award 2019
26-11-2019 09:36:44 | Door: Saskia van Weert | hits: 2433 | Tags:

Actrice Halina Reijn heeft dit jaar de Harper's Bazaar Woman of the Year Award gewonnen. Ze kreeg hem maandag 25 november 2019 uitgereikt door Tweede-Kamervoorzitter Khadija Arib.

Halina Reijn krijgt de prijs voor haar vele prestaties in de nationale en internationale film- en theaterwereld. Ze maakte dit jaar haar regiedebuut met de film Instinct, die het Nederlands Film Festival opende en geselecteerd is voor een Oscar in de categorie beste niet-Engelstalige film.

Andere winnaars van de Harper's Bazaar Women of the Year Award 2019 zijn ballerina Igone de Jongh, die de Oeuvre Award kreeg, ontwerper Iris van Herpen met een Internationaal Award en dichter Radna Fabias, die de Opkomend Talent Award ontving.

Dit jaar werden er twee nieuwe awardcategorieën toegevoegd: de Business Award, die werd gewonnen door ondernemer Janneke Niessen en de Publieksprijs, die naar Adelheid Roosen ging. Miluska van 't Lam, hoofdredacteur van Harper's Bazaar, hostte deze feestelijke avond in de Posthoornkerk in Amsterdam.

Women of the Year is een initiatief van Harper's Bazaar. Wekelijks benoemen zij een vrouw, die een bijzonder prestatie heeft neergezet en zich hiermee onderscheidt, tot Woman of the Week op de website, om uiteindelijk één Woman of the Year uit te roepen. Met de uitreiking van de Women of the Year Awards wil het magazine vrouwen zichtbaar maken die iets bijzonders neerzetten of ergens in uitblinken.

Halina Reijn: “Het is een hele eer om de Woman of The Year Award 2019 in ontvangst te nemen. Regisseren is een droom die uitkomt. Ik vond het vanaf de eerste draaidag magisch. Het voelt als thuiskomen, maar ook wel spannend. Deze award is vooral een ode aan alle vrouwen die proberen hun dromen te verwezenlijken.”   

Foto: Kirsten van Santen.

www.harpersbazaar.com
www.hearst.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie