Hearst Netherlands stopt met 8 titels
19-05-2021 23:26:51 | Door: David de Jong | hits: 2402 | Tags:

Hearst Netherlands heeft aangekondigd te stoppen met het uitgeven van National Geographic Traveler, Elle Eten.nl, Vogue, Vogue Living, Glamour, Esquire, Designer Vintage en Fiscalert.

Condé Nast, eigenaar van de merken Vogue, Vogue Living en Glamour heeft de intentie deze merken met een andere partner in Nederland uit te blijven geven. Achtergrond van de reorganisatie bij Hearst Netherlands is eerder ingezette veranderingen in consumentengedrag en behoeften van adverteerders en mediaconsumptie die door de coronacrisis in een stroomversnelling geraakt. Om aan de veranderende eisen van consumenten en adverteerders te voldoen, moet Hearst Netherlands transformeren.

Hearst gaat door met de merken Quote, Quest, National Geographic, ELLE, ELLE Decoration, Cosmopolitan, Harper’s Bazaar, Women’s Health, Men’s Health, Runners World, Bicycling en JAN.

Naast de voorgenomen portfolioreductie heeft Hearst Netherlands aangekondigd in het kader van de reorganisatie ook andere maatregelen te overwegen. De ondernemingsraad van Hearst Netherlands streeft ernaar uiterlijk 31 mei 2021 advies uit te brengen. De Ondernemingsraad heeft echter het uitdrukkelijke voorbehoud gemaakt dat niet het tijdspad maar de zorgvuldigheid van het proces daarbij leidend is.

www.hearst.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie