Leontine van den Bos weg bij Margriet om te studeren
23-03-2021 10:44:23 | Door: Saskia van Weert | hits: 2580 | Tags:

Op 1 mei 2021 neemt Leontine van den Bos afscheid als hoofdredacteur van Margriet. Sinds augustus 2008 is zij het boegbeeld van een van de grootste vrouwentitels van Nederland.

Voordat Leontine aantrad bij Margriet in 2008, was zij hoofdredacteur van achtereenvolgens het maandblad Kinderen, en de weekbladen Yes en Flair.

Joyce Nieuwenhuijs, directeur Magazines bij DPG Media: “Wij zijn Leontine enorm dankbaar. Zij was een bevlogen hoofdredacteur van Margriet met focus op het succes en het verder uitbouwen van het merk Margriet. Zo werd de 75e verjaardag van Margriet gevierd met een expositie op het Museumplein van 75 Margriet-covers. En naar aanleiding van de 80e verjaardag van Margriet vond een unieke tentoonstelling in het Amsterdam Museum plaats: Gewoon Stoer, waar 80 fotoportretten van bekende en onbekende krachtige vrouwen werden getoond.”

Leontine van den Bos: “Ik ga niet vervroegd met pensioen, daar ben ik nog lang niet aan toe. Ik ga studeren aan de Universiteit van Humanistiek en heb daar veel zin in. Ik kijk met trots terug op al die 24 jaren, en neem oneindig veel dierbare herinneringen mee. Ik ben dankbaar voor de kans die mij gegeven is hoofdredacteur te mogen zijn van zoveel prachtige merken, en bovenal, van Margriet.”

Nog niet bekend is wie Leontine van den Bos opvolgt.

www.margriet.nl
www.dpgmedia.nl

Lees ook:

[Interview] Leontine van den Bos: Margriet is een feest van herkenning voor de gewone, 55-plus vrouw; de positieve aanpakkers van Nederland!

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie