Libelle viert 85e verjaardag
10-04-2019 16:19:00 | Door: David de Jong | hits: 3401 | Tags:

Op 13 april 1934 verscheen de allereerste Libelle. 85 jaar is Libelle als influencer een groot en invloedrijke vrouwen-mediamerk van Nederland. Met het weekblad, de Libelle Specials, Libelle Bookazines, libelle.nl, Libelle TV, Libelle Zomerweek en meer bereikt Libelle elke maand 4,3 miljoen vrouwen. Met een feestnummer staat Libelle stil bij dit bijzondere jubileum.

Het eerste nummer van het jubileumnummer werd aan D66-minister van OC&W Ingrid van Engelshoven overhandigd. Met de minister, presentator Humberto Tan en andere gasten werd gesproken over de uitslagen van Libelle’s Grote Jubileum Onderzoek.

In Libelle’s Grote Jubileum Enquête, uitgevoerd in samenwerking met de vereniging Vrouwen van Nu, stonden de levens van 3 generaties vrouwen centraal. Er deden maar liefst 5550 vrouwen mee, van tussen de 19 en 91 jaar.

  • 45% van de vrouwen voelt zich jonger dan ze zijn, gemiddeld maar liefst 10 jaar!
  • Slechts 37% van de vrouwen van rond de 70 jaar zou haar leven op dezelfde manier inrichten als ze het opnieuw mocht doen
  • 13% van de vrouwen geeft haar sexleven een onvoldoende (en 77% van alle vrouwen ‘maakt’ wel eens zin)
  • Ruim 25% van de vrouwen is ronduit ontevreden over haar lichaam. Dat geldt voor maar 14% van de 70-jarigen
  • 46% zegt dat het leven van hun dochters met kleine kinderen nu zwaarder is dan hun eigen leven in de periode dat de kinderen klein waren
  • Erica Terpstra is de meest inspirerende vrouw van ons land en wordt gezien als hét rolmodel

Naast het Grote Jubileum Onderzoek zijn voor dit nummer 3 generaties Libelle-lezeressen uit het hele land gefotografeerd en geportretteerd door 3 generaties topfotografen, met onder meer Katja Schuurman met haar moeder Sonja en dochter Sammie, Feesttaarten van experts, om zelf te maken, met recepten van onder andere Yvette van Boven en Rutger, Menno & Janny van Heel Holland Bakt en interviews met 6 powervrouwen, gefotografeerd door Humberto Tan.

Bij het Jubileumnummer krijgen alle lezeressen een remake van de allereerste Libelle cadeau, met zangeres Edsilia Rombley op de cover. De inhoud van toen, is vertaald naar de huidige tijdgeest.  

Libelle Zomerweek

Tijdens de feestelijke Libelle Zomerweek van 23 t/m 29 mei 2019 wordt Libelle’s 85 verjaardag met een extra avondopenstelling gevierd. Op vrijdag 24 mei 2019 blijven de deuren langer open voor een Tropical Party met optredens van bekende artiesten.

Van 8 september t/m 8 december 2019 wordt in Museum Kranenburgh in Bergen (NH) de expositie SMILE georganiseerd, waarbij 3 generaties vrouwen door heel Nederland zijn gefotografeerd door 3 topfotografen: Patricia Steur, Brenda van Leeuwen en Sanne Romeijn.

Libelle kwam meermaals met vernieuwende artikelen en verrassende cijfers in het nieuws. Ooit gehoord van het kiwi-effect? Nadat deze vrucht in 1970 in Libelle was geïntroduceerd, waren ze in de supermarkten niet aan te slepen. Ook het artikel over de pil, dat Libelle in 1968 publiceerde, was ronduit spraakmakend en heeft bijgedragen aan de daling van het geboortecijfer in Nederland. En na het dossier Vrouw & Hart dat in 2016 in Libelle stond, waaruit bleek dat bepaalde signalen en klachten bij vrouwen door artsen te vaak worden genegeerd, zaten de wachtkamers bij vrouwencardiologen aanzienlijk voller.

www.libelle.nl
www.sanoma.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie