Magazine Media Associatie (MMA) en NDP Nieuwsmedia lanceren kennisplatform Trust in Media
08-07-2021 19:06:00 | Door: David de Jong | hits: 1645 | Tags:

De Magazine Media Associatie (MMA) en NDP Nieuwsmedia hebben een gezamenlijk online kennisplatform gelanceerd onder de naam Trust in Media. Op dit platform staat het belang van vertrouwde media voor zowel de consument als de adverteerder centraal.

Het vertrouwen van de consument in de media heeft een sterke invloed op de impact van reclame. Adverteerders kunnen dit vertrouwen benutten door magazine- en nieuwsmedia een prominente plaats in hun campagnes te geven.

De binding met en het vertrouwen in magazine- en nieuwsmediamerken zorgen voor betere campagneresultaten. Of het bij reclamecampagnes nu gaat om bekendheid, merkvoorkeur of koopintentie, op alle KPI’s scoren vertrouwde media significant beter dan andere mediakanalen, zoals social platforms. Targeted advertising is uiteraard van belang, maar alleen binnen een vertrouwde context komt de reclameboodschap indringender en geloofwaardiger over.

MMA en NDP Nieuwsmedia willen met dit initiatief een lans breken om de factoren engagement en vertrouwen als criteria bij de mediakeuze van de adverteerder zwaarder mee te laten wegen.

De beide brancheorganisaties hebben op de gezamenlijke website alle bevindingen over vertrouwen in media en de impact hiervan op reclamebeleving verzameld. Ook zijn er insights te vinden over doelgroepen en aanbevelingen voor een effectieve mediastrategie.

Op het platform worden whitepapers, blogberichten, interviews, artikelen en podcasts gepubliceerd.

www.trustinmedia.nl
www.ndpnieuwsmedia.nl
www.mma.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie