Margriet viert 80-jarig bestaan
06-11-2018 10:24:14 | Door: | hits: 2180 | Tags:

Margriet bestaat 80 jaar. Om dit te vieren lanceert Margriet de expositie Gewoon Stoer in Amsterdam. Fotografe Sacha de Boer heeft de kracht van 80 vrouwen vastgelegd en het jubileumnummer is gemaakt door een junior-redactie. De expositie werd in het Amsterdam Museum geopend. 

Leontine van den Bos, hoofdredacteur van Margriet: "Deze vrouwen staan symbool voor de grote innerlijke kracht van zó veel vrouwen in Nederland. Wij zijn heel trots op de samenwerking tussen Margriet, Sacha de Boer en het Amsterdam Museum.”

De junior-redactie, bestaande uit negen meiden in de leeftijd van twaalf tot 20 jaar laten in het jubileumnummer zien welke onderwerpen zíj belangrijk vinden, zoals: bodyshaming, gezond eten, burn-outs onder jongeren, socialmediatrends en opvoeding. Ook gingen ze op de foto in de nieuwste mode en interviewden zij hun held Johnny de Mol. Onder anderen social influencers Sterre Koning, Sarah en Julia Nauta, maar ook wereldkampioen rolstoelschermen Elke van Agterberg en lid van de Raad van kinderen Jaidee Verburg gaven het jubileumnummer vorm.

Naast de expositie en het jubileumnummer viert Margriet haar 80e verjaardag met: een reizende expositie met portretten van een aantal van de vrouwen op de leukste pleinen en straten in Amsterdam, Groningen, Den Haag en Rotterdam, een interactief memoryspel waarmee je cadeaus kunt winnen, een outdoor-, social- en printcampagne met de portretten van de vrouwen.

Margriet 46 gemaakt door de junior-redactie ligt in de winkel met ook de portretten van de 80 vrouwen. 

De expositie is van 2 november 2018 tot en met 10 maart 2019 te zien in het Amsterdam Museum.

www.margriet.nl/gewoonstoer
www.sanoma.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie