Marscha Krouwel Country Manager Hearst Netherlands
13-01-2020 15:25:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 5465 | Tags:

Marscha Krouwel is per direct Country Manager bij Hearst Netherlands. Naast haar bestaande taken als Publishing Group Director geeft ze in haar nieuwe rol leiding aan de Nederlandse organisatie, waarvoor ze rapporteert aan James Wildman, President van Hearst Magazines Europe.

Haar benoeming is onderdeel van de strategische veranderingen van het programma One Hearst Europe, gericht op een geïntegreerde, gezamenlijke aanpak. De veranderingen zullen de activiteiten in de vier geëxploiteerde markten van Hearst Magazines Europe - in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Nederland - beter op elkaar afstemmen.

Marscha Krouwel zal zich richten op de uitvoering van de Europese strategie van Wildman, die de nadruk legt op drie belangrijke commerciële pijlers: digitale versnelling, inkomstendiversificatie en vergroting van het aandeel in print. Het Europese bedrijf wil zich verder ontwikkelen tot een toekomstgericht mediabedrijf dat meer inzet op samenwerking.

Marscha Krouwel begon in 2000 bij Quote Media als Brand Manager, waarna ze Marketing Director werd bij Hachette Filipacchi Media, gevolgd door Publisher en later Publishing Group Director van Hearst Netherlands. Marscha heeft de leiding over verschillende redactieteams en afdelingen binnen Hearst Netherlands. Ook stond ze aan de wieg van The Agency, de One Stop Service Unit voor alle commerciële crossmediacontent samenwerkingsverbanden met Hearst-merken. Daarnaast heeft ze een belangrijke bijdrage geleverd aan de digitale strategie van Hearst Netherlands en heeft ze een grote rol gespeeld in alle grote ontwikkelingen die het bedrijf heeft doorgemaakt. Ook geeft Marscha leiding aan het incubatorprogramma HearstLab, dat is opgezet om vrouwelijke ondernemers te ondersteunen.

Marscha Krouwel: “Ik ben enthousiast en ontzettend dankbaar dat ik deze kans krijg. Ik kijk uit naar de samenwerking met de Europese Raad van Bestuur en mijn sterke management- en strategieteam. Samen met mijn geweldige medewerkers ga ik, terwijl we ons aansluiten bij de andere markten en deel worden van One Hearst Europe, bouwen aan een nog sterkere positie van Hearst Netherlands.”

James Wildman: "Marscha heeft een onschatbare ervaring en is een sterke leider. Haar goede zakelijk inzicht, culturele instinct en sterke inzet op samenwerking zullen het bedrijf als onderdeel van One Hearst Europe naar een hoger niveau tillen".

Harper's Bazaar publiceerde een exclusief interview met Marscha Krouwel over haar benoeming. Dat interview staat hier

www.hearst.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie