Ouders van Nu maakt parkeerbord voor zwangeren
18-01-2019 11:53:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 2224 | Tags:

Ouders van Nu ontwierp een ludiek verkeersbord dat werkgevers kunnen plaatsen op hun parkeerterrein. Zwangere vrouwen weten dan dat er een ruime parkeerplek beschikbaar is, waar ze makkelijk in- en uitstappen.

Zo’n 82 procent van de zwangere vrouwen heeft problemen bij inparkeren, bleek uit een poll op de site van Ouders van Nu. Daarom ontwikkelde het een parkeerbord voor Ouders van Morgen. Niet het inparkeren zelf, maar in- en uitstappen zorgt voor zwangere vrouwen zeer regelmatig voor problemen: irritatie, langer doorzoeken naar een parkeerplek of het lichaam in veel rare bochten wringen om uit de auto te kunnen.

Op de site oudersvannu.nl kunnen zowel werkgever als werknemer gratis een parkeerbord downloaden, om die op te hangen bij parkeerplekken met voldoende ruimte.

Hilde Tholen, hoofdredacteur Ouders van Nu: “In- en uitstappen is geen halszaak, maar zo’n uitslag bevestigt wel dat we meer rekening kunnen en moeten houden met zwangere vrouwen. En dat geldt in het bijzonder voor werkgevers. Deze actie zorgt hopelijk weer voor extra bewustwording.”

Sanoma, de uitgever waar Ouders van Nu onderdeel van uitmaakt, geeft zelf het goede voorbeeld en realiseerde twee brede parkeerplekken voor zwangere vrouwen, vlakbij de ingang naar de receptie. Deze werden donderdagochtend door zwangere medewerker Danielle Misuraca Wolf onthuld in het bijzijn van Rob Kolkman, Sanoma CEO.

www.oudersvannu.nl
www.sanoma.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie