Overname Bruna door Audax goedgekeurd
17-01-2020 09:32:00 | Door: | hits: 2665 | Tags:

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft deze week goedkeuring verleend aan de voorgenomen krachtenbundeling van Bruna en Audax Groep. Daarnaast hebben Shared Stories Group (SSG) en Audax Groep vandaag de overname afgerond. In december vorig jaar kondigden SSG - 100 procent eigenaar van Bruna - en Audax het voorgenomen samengaan aan. Bruna heeft in Nederland 273 vestigingen, voornamelijk franchisewinkels. Op het hoofdkantoor werken zo'n 85 mensen. De combinatie van beide organisaties krijgt een omzet van 350 miljoen euro euro, 1700 medewerkers en een retailnetwerk van zo'n 1300 winkelpunten. Bruna blijft onder de eigen naam actief op de Nederlandse markt.

Hubert de Leeuw, voorzitter van de Raad van Bestuur van Audax Groep: "Deze krachtenbundeling is een volgende stap in de ontwikkeling van Audax, als familiebedrijf met haar wortels sterk in tijdschriften en boeken zijn wij klaar voor een nieuwe toekomst."

Casper de Nooijer, CEO van Audax Groep: "De afronding van de overname is voor ons het startsein om aan de feitelijke integratie van de ondernemingen te beginnen. Wij verwachten samenvoeging van teams, processen en systemen in juni af te ronden."

Stefan Hutten, huidig CEO van Bruna en beoogd CCO en lid van de Raad van Bestuur van Audax Groep: "De retailformule van Bruna past naadloos binnen het portfolio van Audax en kan zich door de ketenkracht van Audax verder ontwikkelen. We zijn blij dat we kunnen starten met de integratie."

www.audax.nl
www.bruna.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie