PijperMedia gaat een samenwerking aan met Outbrain voor contentaanbevelingen
15-09-2021 14:50:00 | Door: Pie Kamau | hits: 4805 | Tags:

Outbrain, Outbrain, een platform voor het open web, gaat samenwerken met Pijper Media, uitgever van merken als Grazia, Marie Claire en Beau Monde

Outbrain is, via een meerjarig contract, verantwoordelijk voor het volledige en exclusieve beheer van de betrokkenheid en de ontwikkeling van het publiek op alle websites binnen Pijper Media. Pijper Media heeft in Nederlands meer dan 12 miljoen pageviews per maand.

Anton Pijper, CEO, Pijper Media: "De kwaliteit van het adverteerders netwerk van Outbrain heeft onze beslissing om met hen samen te werken sterk beïnvloed en we kijken uit naar de verbetering van de kwaliteit van advertenties in vergelijking met onze vorige partners. De productenreeks van Outbrain, bedoeld om de monetisatie van onze inventory te stimuleren, speelde ook een sleutelrol bij het veiligstellen van ons partnerschap, aangezien eerdere partners op dit gebied te veel hadden beloofd en te weinig hebben geleverd. We kijken uit naar de resultaten die Outbrain zal opleveren.”

Pijper is een van de eerste mediagroepen in de Benelux die de Smartfeed-technologie van Outbrain volledig implementeert, een gepersonaliseerde feed-ervaring aangedreven door kunstmatige intelligentie. De Smartfeed bestaat uit een groot aantal organische en gesponsorde links, waaronder advertentie formaten zoals Click-to-Watch Video, Carousel en App-install Smartads. De Explore More -functie, een ander exclusief Outbrain-product dat momenteel succes boekt in landen zoals Frankrijk en Duitsland, zal naar verwachting de inkomsten uit de plaatsingen van Pijper Media stimuleren.

Magdalena Flick, Managing Director Benelux bij Outbrain: “Het toevoegen van Pijper Media, middels een meerjarige overeenkomst, aan ons netwerk van topmedia-eigenaren is een echt succes voor Outbrain. Het illustreert het groeiende momentum van Outbrain in zowel Nederland als de hele regio.”

David Kostman, co-CEO van Outbrain: “Ik ben ervan overtuigd dat Pijper Media in goede handen is bij ons lokale Nederlandse team en dat we samen nu al de basis leggen voor een succesvolle langdurige samenwerking, door gebruik te maken van onze verschillende producten zoals Smartfeed. We blijven ons richten op het creëren van langdurige partnerschappen met onze uitgevers partners door het vertrouwen en de transparantie die we bieden, en deze samenwerking is opnieuw het bewijs van waar we naartoe werken."

www.outbrain.com
www.pijpermedia.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie