Portret van 11-jarige Emma door Colette Lukassen wint National Geographic fotowedstrijd
18-11-2019 22:10:00 | Door: David de Jong | hits: 3001 | Tags:

Het portret dat Colette Lukassen heeft geschoten van de 11-jarige Emma is beste foto van het jaar in de National Geographic Fotowedstrijd 2019. Tot die conclusie kwam de jury van de wedstrijd. Lukassen ontving de prijs op 17 november 2019 in Museon in Den Haag.

Arno Kantelberg, juryvoorzitter en hoofdredacteur National Geographic Magazine Nederland: "Het eerste dat je ziet is een mooi kindje. In een elegante, zelfverzekerde pose. Maar toch ook onschuldig. Bijna schattig. Als De Geboorte van Venus van Botticelli. De subtiliteit waarmee het verhaal van de foto wordt verteld, is knap. Want de geportretteerde Emma is geboren als Gijs en dat zie je. De fotograaf heeft dat heel liefdevol in beeld gebracht."  

Naast Arno Kantelberg zaten fotografen Sacha de Boer, Marco Borsato, Frederik Buyckx en Nat Geo Junior-hoofdredacteur Renske Lamers in de jury. Zij hebben uit bijna 11.000 inzendingen finalisten geselecteerd, de overall winnaar gekozen en per categorie jurywinnaars bepaald.
 
De winnende foto's worden gepubliceerd in het decembernummer van National Geographic Magazine. De winnaars krijgen een jaarabonnement op het maandblad. Ook zijn de foto's te zien in Museon, bij de National Geographic-tentoonstelling Colors of the World.
 
Als hoofdprijs hebben de winnaars zondag een Reno 10x Zoom-smartphone van OPPO ontvangen. OPPO is sponsor van de National Geographic Fotowedstrijd 2019. Het smartphonemerk zet met onder andere de Reno 10x Zoom in op telefoons die foto's van hoogwaardige kwaliteit maken.

Alle foto's van de winnaars zijn te zien door hier te klikken.

www.nationalgeographic.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie