Sanders Media koopt vakbladen Meubel+ en Parketblad
22-05-2019 11:54:06 | Door: David de Jong | hits: 3899 | Tags:

De vakbladen Meubel+ en Parketblad zijn per 1 mei 2019 overgenomen door Sanders Media uit Weert. Deze titels werden tot dan uitgegeven door de crossmediale uitgeverij Vakbladen.com.

Meubel+ ontstond in oktober 2018 na een ingrijpende aanpassing van de producten uit het wooncluster, dat een jaar eerder van Uitgeverij Lakerveld was overgenomen. Uitgangspunt daarbij was de huidige mediaconsumptie, waarbij gebruikers voor de actualiteit digitale media raadplegen.

Het wekelijks verschijnende vakblad Meubel, het vakblad Slapen, Home & Living en het Tijdschrift voor de Woninginrichter werden samengevoegd tot één moderne interieurglossy voor de interieurprofessional, Meubel+. Daarnaast werd een nieuwe website geïntroduceerd met dagelijks actuele informatie uit de interieurbranche. Het Parketblad werd gerestyled, maar bleef als standalone titel bestaan, omdat het zo’n unieke positie heeft in de nichemarkt van parketteurs.

De koop van Meubel+ en Parketblad past in de strategieën van beide uitgeverijen. Sanders Media is uitgever van de titels Interieurbouw, Bouw & Renovatie, SGA Schilder, Glas en Afbouw en Tuinvak.

Wouter Sanders, directeur Sanders Media: "Meubel+ en Parketblad sluiten naadloos aan op onze portfolio, waarmee we een steeds groter deel van de professionals op en rond het huis in Nederland bereiken."

Meubel+ wordt gelezen door een groot aantal retailers in de interieurbranche, door stylisten en binnenhuisarchitecten en door fabrikanten, importeurs en agenten van meubels, woondecoratie en woonaccessoires. Het Parketblad is het lijfblad van de parketteur in Nederland en wordt  gelezen door gebruikers en producenten van parket.

Rik Stuivenberg, directeur/eigenaar van Vakbladen.com, stelt dat de verkoop van het wooncluster onderdeel is van de strategie, waarin focus wordt aangebracht op enkele grote branches. De Publish Impulse Group is al geruime tijd actief als dienstverlener die voor veel mediabedrijven abonnementenbeheer, advertentieverwerking en vormgeving van hun bladen verzorgt. De afgelopen jaren heeft de Publish Impulse Group een zestal mediabedrijven overgenomen en ondergebracht in de nieuwe uitgeverij Vakbladen.com. Hierdoor ontstond een portfolio van meer dan 40 mediamerken verspreid over een groot aantal uiteenlopende branches.

Rick Stuivenberg: "Het afgelopen jaar hebben wij daarin focus aangebracht, door een aantal mediamerken te verkopen aan mediabedrijven waarbij de titels beter aansluiten bij al hun bestaande activiteiten. Daardoor kunnen wij ons beter richten op innovaties in onze branches Techniek, Chemie & Life-sciences, Automatisering, Food en data gedreven producten als het Handboek Nederlandse Pers."

De makers van Meubel+ en Parketblad zullen in het algemeen verbonden blijven aan de titels.

www.sandersmedia.nl
www.meubelplus.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie