Sanne Groot Koerkamp verlaat Hearst Netherlands
14-07-2020 13:10:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 6539 | Tags:

Sanne Groot Koerkamp vertrekt op 1 september als hoofdredacteur van Quest. Ze beraadt zich op een toekomst in de non-profit sector.

Sanne was voorheen werkzaam als adjunct bij LINDA. Magazine en als hoofdredacteur van Glamour. In 2017 startte ze als hoofdredacteur van Nederlands grootste populairwetenschappelijke tijdschrift. Sanne Groot Koerkamp: "Met heel veel liefde en plezier ben ik aan deze uitdaging begonnen en heb ik de afgelopen jaren met het meest nieuwsgierige en beste team ever gewerkt. Ik wil Hearst bedanken voor de kansen en de ruimte die ik hier heb gekregen. Ik ga het getalenteerde en gedreven Quest-team vreselijk missen."

Naast Quest, was Sanne ook verantwoordelijk voor alle specials en brand extensies van Quest, zoals Quest online, Quest Junior, Quest Historie en Quest Psychologie: "Ik vond het heerlijk om verantwoordelijk te zijn voor zo’n 45 edities per jaar.. Quest is een sterk en succesvol merk en nog steeds groeiend. Ik heb met veel plezier bij Hearst gewerkt en ga me beramen op een nieuwe toekomst in een niet-commerciële sector, misschien wel binnen de non-profit-wereld."

Remy Kluizenaar, publishing group director bij Hearst: "De afgelopen jaren heeft Sanne zich met tomeloze energie ingezet voor Quest en haar team. Daardoor realiseerde zij nieuwe producten en partnerships en omzetgroei. Dat Sanne haar drive en passie nu voor een nieuwe toekomst wil gebruiken... dat verdient bewondering."

Voorlopig zal Philip Fontani de taken en verantwoordelijkheden van Sanne als hoofdredacteur ai overnemen.

In december 2018 won Quest de Mecur voor Magazine Merk van het Jaar. Wij deden de dag erna een interview met Sanne.

www.hearst.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie