Sanoma schrapt winstverwachting 2020
25-03-2020 14:26:00 | Door: David de Jong | hits: 1679 | Tags:

Sanoma heeft haar omzet en winstverwachting voor 2020 geschrapt. In februari 2020 verwachtte het bedrijf nog een stabiele omzet en stabiel resultaat van een netto operationeel margeresultaat (EBIT-margin) van circa 15 procent. Het Finse mediabedrijf geeft geen nieuwe verwachting af omdat het te maken heeft met snel wijzigende omstandigheden. Wel verwacht het bedrijf later dit jaar een nieuwe verwachting te kunnen afgeven.

De educatieve tak van het bedrijf stelt geen impact van de coronasituatie te hebben. De impact zit vooral bij de mediatak. Het Nederlandse mediadeel zal naar verwachting in het tweede kwartaal aan DPG Media worden verkocht. Eerder was het de verwachting dat dit in het derde kwrataal zou geschieden. Na verkoop zal Sanoma een cashpositie hebben van 400 miljoen euro die ze voor aquisities wil aanwenden.

Na de verkoop van het Nederlandse mediatak, zal Sanoma in Finland actief blijven met radiostations, televisiezenders, tijdschriften, kranten en internetactiviteiten. Daarnaast blijft het zowel in Nederland als Finland actief met haar educatieve uitgeverijen.

www.sanoma.com
www.sanoma.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie