Stripblad Eppo heeft primeur Asterix-album
17-06-2019 09:44:56 | Door: Saskia van Weert | hits: 2309 | Tags:

Stripblad Eppo publiceert de eerste pagina van het aankomende Asterix-album Dochter van de veldheer. Dat verschijnt in oktober.

Normaal gesproken worden stripalbums over de besnorde held en zijn vriend de krachtpatser Obelix in het diepste geheim gemaakt. Plaatjes lekken zelden uit voordat het boek verschijnt.

Toen in 2003, na een afwezigheid van acht jaar, er een nieuw Asterix-album verscheen, geschreven en getekend door het nieuwe duo Jean-Yves Ferri (tekst) en Didier Conrad (tekeningen) werd er veel gedaan aan de geheimhouding. De albums die bedoeld waren voor de Nederlandse markt, werden in opdracht van de uitgever Hachette op een geheime locatie in Frankrijk gedrukt en vervolgens werden de tientallen pallets met daarop de complete eerste oplage met zwarte folie omwikkeld in het magazijn van distributeur Betapress in Gilze Rijen gezet, tot aan uitlevering.

Rob van Bavel, uitgever:  “We zijn verrast en vereerd dat we de eerste pagina in ons magazine mogen plaatsen. Nu werken we sinds de nieuwe reeks, getekend door Conrad, al nauw samen met de Franse uitgever en waarschijnlijk dat daardoor ons deze primeur is gegund. Wij zijn er in ieder geval heel blij mee, want er waren heel wat kapers op de kust die deze pagina ook wilden hebben.”

Ook de plot van het nieuwe avontuur is al bekendgemaakt. In het dorp van Asterix komt een mysterieus pubermeisje aan, begeleid door twee Avernische stamhoofden. Het meisje wordt gezocht door Caesar en zijn legioensoldaten, want het verhaal gaat dat zij de dochter is van niemand minder dan de grote Vercingetorix, de man die bij Alesia werd verslagen.

In 2019 wordt Asterix 60 jaar oud. Dit wordt groots gevierd met speciale uitgaves, een audioboek, hommages, tentoonstellingen, evenementen en een speciale munt, naast het aankomende stripalbum.

www.eppostripblad.nl
www.betapress.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie