Vakmedianet Groep neemt VMT, Voeding Nu en VMT Food over
08-02-2019 12:50:00 | Door: David de Jong | hits: 2592 | Tags:

Vakmedianet Groep neemt per 1 maart de business to business-titels VMT, Voeding Nu en VMT Food over van MYbusinessmedia. Bij de overname zijn 10 medewerkers betrokken.Vakmedianet groep geeft al titels als Distrifood en Foodmagazine uit en breidt hiermee haar positie in de voedselmarkt uit.

Ruud Bakker, CEO Vakmedianet: "Vakmedianet creëert met de hoogwaardige content van VMT (Voedingsmiddelen, Management & Technologie) en Voeding Nu een optimaal bereik bij scherp gedefinieerde community's in de Nederland en België. Deze community's worden gekenmerkt door een stabiele groep betalende lezers, regelmatig terugkerende online bezoekers en veel loyale eventdeelnemers in de voedingsmiddelenindustrie. De titels passen naadloos in ons businessmodel en versterken de positie van Vakmedianet als leidend mediabedrijf voor professionals en ondernemers in Nederland. Vakmedianet is al onbetwist nummer 1 op het gebied van foodretail met de merken Distrifood en Foodmagazine. Deze overname biedt nieuwe mogelijkheden voor lezers en adverteerders."

Joachim Driesen, CEO van MYbusinessmedia voegt daaraan toe: "Wij zijn ervan overtuigd dat voor VMT en Voeding Nu Vakmedianet het juiste uitgeefhuis is om het potentieel van de titels verder te ontwikkelen. De door Vakmedianet ontwikkelde online knowhow en technologie zal de verdere groei van VMT en Voeding Nu versnellen. MYbusinessmedia focust zich verder op haar technische titels in engineering en maakindustrie en onderzoekt in dit segment verdere uitbreiding door acquisitie of autonome groei."

Vakmedianet nam eerder van Wolters Kluwer portfolio's over met titels op het gebied van algemeen en financieel management, HR, arbo, or, facilitair management, managementsupport, alsook de verzekeringstitel am:. De HR-titels PW. en HRbase zijn overgenomen van VNU Media. Eind 2014 werden van Reed Business de leidende portfolio's op het gebied van Food & Horeca en Logistiek & Mobiliteit overgenomen. Medio 2016 werden de bouw-, vastgoed- en installatietitels en databases van Sdu overgenomen.

Ruud Bakker: "Het onlinemodel dat Vakmedianet heeft ontwikkeld, maakt het mogelijk dat wij in staat zijn onze (betalende) lezers steeds gerichter met relevante content te bedienen en daardoor adverterende klanten zeer gerichte marketing- en salesoplossingen aan te bieden, in de vorm van contentmarketing en lead generation." 

www.mybusinessmedia.nl
www.vakmedianet.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie