Veronica Magazine voortaan Veronica Superguide
27-05-2021 19:11:00 | Door: David de Jong | hits: 2109 | Tags:

Veronica Magazine gaat verder als Veronica Superguide. Het blad is sinds april 2020 in handen van DPG Media. In 2017 werd het blad met de verkoop aan het toenmalige Sanoma losgekoppeld van de televisiezender Veronica. Het blad, dat ooit met circa 1 miljoen betalende abonnees het grootste omroepblad van Nederland was, telt in de meest recente NOM-cijfers een betaalde oplage van 156.923 exemplaren.

Online gebruikte DPG Media het afzonderlijke merk Veronica Superguide en heeft het besloten om met een uniform merk te komen voor televisie, films, entertainment en series.

Debby Nobel, hoofdredacteur van Veronica Superguide: “Tijden veranderen: waar je vroeger alleen hoefde te kiezen tussen Nederland 1 en 2 en later 3, komt entertainment nu van alle kanten op je af. Naast Netflix of Videoland maken streamingdiensten zoals Disney+ of Prime Video ook hun opmars. Wat moet je kiezen in die jungle van films en series? Je bent bijna langer bezig met zoeken dan met kijken tegenwoordig. De behoefte aan een gids, een gids die daar goed op inspeelt, is eigenlijk alleen maar groter geworden.”

“Veronica Magazine is al sinds de seventies een vertrouwd merk voor een grote groep trouwe fans. Maar we zijn tegenwoordig zoveel meer dan een magazine: we gidsen je elk uur van de dag via ons online platform, het magazine, maar ook op Instagram, Facebook en dagelijkse nieuwsbrieven – voor de echte fans. Als je geïnteresseerd bent in films en series, zoek je en word je ook geïnspireerd via allerlei kanalen en daarom kiezen we voor één naam: Veronica Superguide.”

De uitgave werd tijdens de periode dat Veronica een publieke omroep was (tot september 1995), aangeduid als het Veronicablad.

In Veronica Superguide is de column van Raemon Sluiter terug, alsmede columns van Olcay Gusen & Ruud de Wild en Gerard Ekdom. Maxim Hartman is aangesteld als de sterverslaggever.  
Online blijft Veronica Superguide entertainmentnieuws, recensies en informatie over streamingreleases geven.

www.superguide.nl
www.veronicamagazine.nl
www.dpgmediamagazines.nl
www.dpgmedia.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie