Vlam lanceert kwartaalblad over relaties, intimiteit en seksualiteit
27-11-2020 19:02:00 | Door: David de Jong | hits: 2394 | Tags:

Onder de naam Vlam starten de seksuologen Judith van Duivenboden-Kreijne en Jeroen Hindriks en maatschappelijk werker Natascha Pankow een kwartaalblad over relaties, intimiteit en seksualiteit. Het magazine komt uit op 1 december 2020 in een oplage van 2.000 exemplaren.

Het blad is te koop bij tien winkels in een aantal grote steden en is verder online te bestellen. 

Het initiatief is voortgekomen vanuit de wil om eerlijke informatie over relaties intimiteit en seksualiteit te willen verspreiden. Het blad richt zich op 25- tot 60-jarigen in een brede doelgroep. Het eerste exemplaar telt 100 pagina’s waarvan 4 pagina's met advertenties.

Het idee voor het blad ontstond 1,5 jaar geleden. In de zomer begonnen de initiatiefnemers al een website over relaties, intimiteit en seksualiteit. Het blad kent geen externe geldschieter.  

Inhoudelijk wil het blad op een informatieve wijze thema's behandelen over relaties, seksualiteit en intimiteit die niet per se beschikbaar zijn voor een regulier publiek, zoals wetenschappelijke inzichten en andere informatie die veelal bij mensen die vakmatig met die thema’s werkzaam zijn, beschikbaar zijn. Het blad moet een soort kruising worden van  van de LINDA. en Psychologie Magazine. Het blad wil het thema seksualtieit brengen zonder plat te worden en geen verspreider worden van allerlei mythes, maar wel een knipoog meegeven.


Ellen Laan, Maartje Laterveer, Annedieke Kuchler, Gertjan van Zessen, Marc Verburg en Catharina van Daalen hebben ieder met hun eigen expertise meegewerkt aan het eerste nummer. De initiatiefnemers hebben geen uitgevers benaderd om het blad breder te verspreiden en zeggen daar op dit moment ook niet mee bezig te zijn. Het inhoudelijk onafhankelijk kunnen werken vinden ze daarbij zeer belangrijk. Jeroen Hindriks is overigens met Natascha Pankow en twee andere personen eigenaar van Fabriek69, een groep van bedrijven die in de sector welzijn, onderwijs en onderwijs de thema's relaties, seksualiteit en intimiteit bespreekbaar willen maken. Judith van Duivenboden-Kreijne werkt bij Fabriek69. Het blad is echter geen uitgave van Fabriek69.

www.vlammagazine.nlVolg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie