Voetbal International maakt site en app voor betalende abonnees reclamevrij
04-09-2019 11:21:00 | Door: David de Jong | hits: 2403 | Tags:

Voetbal International heeft haar website voor betalende abonnees reclamevrij gemaakt. Dit betekent dat abonnees op het papieren weekblad en leden van VI PRO geen banners meer zien bij inloggen op de webste VI.nl en de apps van Voetbal International. Deze beslissing is genomen na een onderzoek onder de elfduizend PRO-abonnees, die daarin aangaven dat ze bereid waren om meer te betalen voor een volledig bannervrije site.

Leden van VI PRO hadden al langer de wens om niet meer lastig gevallen te worden door video-blasters, streamers, display advertenties en homepage takeovers op VI.nl en in de VI-apps. Dit daadwerkelijk realiseren, bracht financiële consequenties met zich mee. Daarom heeft VI een enquête uitgestuurd onder de huidige leden met de vraag of die bereid zouden zijn meer te betalen om deze wens te realiseren. Toen daar een positief resultaat uitkwam, is de bannervrije omgeving realiteit gemaakt in combinatie met een minimale tariefsverhoging. Voor weekbladabonnees geldt dat VI.nl en de VI-apps ook bannervrij worden, maar zij worden niet geconfronteerd met een tariefwijziging.

Begin 2017 startte VI met het digitale platform VI PRO, waarmee bewust de keuze voor kwaliteit boven snelheid werd gemaakt. Vanuit de overtuiging dat lezers nog steeds willen betalen voor journalistiek die waarde biedt. Dit gebeurde in tijden van een nationale voetbalcrisis en een veranderend medialandschap waarin het steeds meer draait om snelle clicks en spannende quotes. Onlangs is VI PRO verrijkt met een persoonlijke pagina, waar abonnees op basis van zelf aangegeven voorkeuren een eigen nieuwsoverzicht aangeboden krijgen. Voetbal International werd op 16 juli 2019 overgenomen door Digital Enterprises die het blad een groter bereik en meer zichtbaarheid wil geven.

www.vi.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie