Vriendin & platform VriendinnenOnline.nl lanceren speeddate voor vriendinnen
11-04-2019 11:39:00 | Door: David de Jong | hits: 2551 | Tags:

Vriendin en het onlineplatform VriendinnenOnline.nl organiseren binnenkort een speeddate voor vrouwen om ze te helpen met het vinden van waardevolle vriendschappen en nieuwe vriendinnen.

Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen voelt zich eenzaam. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Audax-magazine Vriendin & platform VriendinnenOnline.nl. Uit de poll die in maart 2019 is uitgezet, blijkt dat 62 procent van de lezeressen een beste vriendin mist en er graag een zou willen hebben. Daarnaast, blijkt uit het onderzoek, is ruim 30 procent niet tevreden over haar huidige vriendschappen. Dit was aanleiding voor de hoofdredacteuren van Vriendin en VriendinnenOnline.nl de krachten te bundelen en in te spelen op deze trend met een speeddate-avond.

Bijna een kwart van de ondervraagde vrouwen vindt het moeilijk om met potentiële nieuwe vriendinnen in contact te komen. Om dit gemakkelijker voor hen te maken, nemen Vriendin en VriendinnenOnline.nl het initiatief om als matchmaker op te treden en hen door speeddaten met elkaar te verbinden.

Het idee voor dit initiatief is ontstaan door de vele reacties en vragen van Vriendin-lezers en VriendinnenOnline.nl-bezoekers. Het online platform VriendinnenOnline.nl helpt vrouwen sinds 2014 met het vinden van leuke, nieuwe vriendschappen. Sinds de oprichting zijn via deze weg al meer dan 180.000 vriendschappen ontstaan. Ook voor vrouwenweekblad Vriendin is vriendschap een belangrijk onderwerp.

Renske Veldhoff, hoofdredacteur Vriendin: "Het ontbreken van vriendschap is minstens zo belangrijk. Onze lezeressen zijn soms hard op zoek naar een vriendin, zo blijkt uit hun reacties op Vriendin.nl en op het onderzoek. Wij kunnen en willen een schakel vormen om vrouwen te helpen in het vinden van deze vriendschappen."

Een betekenisvolle, menselijke connectie is van essentieel belang om gelukkig en gezond door het leven te gaan. Gebrek aan een-op-een-contact kan resulteren in serieuze gezondheidsproblemen als psychische klachten, een negatief zelfbeeld, depressiviteit en een verhoogde kans op stress.

Volgens internationaal onderzoek uit 2015  van Holt-Lunstad, Smith, Baker, Harris, Stephenson, blijkt een gebrek aan sociale connecties hetzelfde effect op de gezondheid te hebben als het roken van vijftien sigaretten per dag.

Lize Mast, eigenaar van VriendinnenOnline.nl: "Mensen met elkaar in verbinding brengen is het mooiste wat er is. Met deze nieuwe samenwerkingbrengen we de online- en real-life-wereld bij elkaar. Op de speeddate-avond brengen we potentiële vriendinnen op een leuke en laagdrempelige manier met elkaar in contact." Vriendin en VriendinnenOnline.nl hebben de ambitie de vriendinnen-speeddates bij succes verder uit te breiden in heel Nederland.

www.vriendin.nl/speeddate

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie