16-jarige Illaysja CEO van Zenith
25-01-2018 13:00:19 | Door: Katja Brokke | hits: 3365 | Tags:

Ruim 200 kinderen nemen vandaag voor één dag de baan over van Nederlandse CEO’s, politici en hoofdredacteuren. In dat kader krijgt Publicis One twee bazen van 11 jaar oud, en wordt Zenith vandaag geleid door een 16-jarige CEO. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren de basisschool- en vmboleerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om de leiding te hebben en doen zij waardevolle contacten op voor later.

Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet vanzelfsprekend is voor elk talent van morgen.

Daarom organiseert JINC jaarlijks het feestelijke evenement Baas van Morgen. Kinderen kunnen dan niet alleen ervaren hoe het is om aan de top te staan, ze leren ook van binnenuit hoe een bedrijf, gemeente, redactie of culturele instelling in elkaar zit. De grote bazen beloven hun jonge collega’s bovendien dat ze later in hun loopbaan nog eens een beroep op hen mogen doen.

Cornelie Weller, CEO van Publicis One: “Deze kinderen krijgen een unieke kans om bij allerlei bedrijven binnen te kijken. Maar ook voor ons is het een unieke kans, want het zou toch mooi zijn als we onze drie jonge leiders kunnen inspireren om later in hun carrière tot grote hoogte te stijgen.”

Na een dag hard werken verzamelen de jonge en oude bazen zich in Amsterdam voor een slotconferentie. Hier delen ze hun ervaringen, geven ze elkaar tips en sluiten ze de dag af met een blik op de toekomst.

www.publicisone.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie