24i Media neemt StreamOne over
25-03-2019 15:35:00 | Door: David de Jong | hits: 6333 | Tags:

24i Media heeft StreamOne overgenomen. 24i Media is actief op het gebied van videoapplicaties. StreamOne is een streaming mediaprovider.

Met de overname krijgt 24i Media toegang tot de kennis en technologie van StreamOne, waardoor zij de mogelijkheden voor platformintegraties met strategische partners uitbreidt, en de gebruikerservaring verbetert.

24i Media heeft afgelopen jaar meerdere overnames gepleegd om daarmee haar klanten en partners tools voor asset management, optimalisatie van ketenefficiency, vernieuwende functionaliteiten en maximalisatie van de waarde en kapitalisatie van Over-The-Top (OTT) videoapplicaties aan te kunnen bieden.

Martijn van Horssen, CEO van 24i Media: "De integratie van technologiecomponenten van StreamOne is een enorme sprong vooruit in onze ambitie om de UX, de UI en de consumer value continu te innoveren en te optimaliseren. De OTT-keten is echt complex, zeker voor broadcasters en contenteigenaren. Door deze overname kunnen we het voor onze klanten makkelijker en goedkoper maken om een videoservice te ontwikkelen en te exploiteren. De architectuur en de ervaring van StreamOne binnen de gehele OTT-keten verbetert de samenwerking met onze strategische partners, en de diensten die wij hen kunnen bieden zoals een naadloze integratie op platformniveau. Bovendien versnelt de StreamOne-technologie onze product roadmap met nieuwe functionele modules en het versterkt de architectuur van ons technologieplatform."

StreamOne, exploiteert een suite van tools voor videopublicatie, onafhankelijk van workflow, tijd en plaats, gericht op uitgevers en broadcasters. StreamOne levert daarbij een robuuste interface met plug&play integraties met derden, zoals CDN’s. Het bedrijf bestaat sinds 2012.

Ruud van der Linden, oprichter en CEO van StreamOne: "Vandaag is natuurlijk een belangrijk moment van verandering voor StreamOne. Ik vind het geweldig dat StreamOne onderdeel gaat uitmaken van een van de beste Nederlandse mediatechnologiebedrijven, met een wereldwijde reputatie als vormgever van de toekomst van OTT. De goede track record van 24i, het uitgebreide partnernetwerk en haar constante focus op innovatie biedt een stevig fundament en een vruchtbare bodem voor onze creatieve ideeën en technologische visie, en daarmee voor een versnelling van de waardecreatie door onze technologie. Het is een prachtige kans om bij te dragen aan de versnelling van de groei en de schaalbaarheid van 24i Media. Samen bouwen we nu verder aan de next generation OTT-technologie, waarmee we onze gezamenlijke klant- en partnerrelaties verder kunnen uitbouwen."

www.streamone.tv
www.24i.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie