500 koninklijke quotes in 500ste editie Vorsten
19-02-2014 11:30:53 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4501 | Tags:

Vorsten sluit haar 40-jarig jubileum af met een bijzonder 500ste nummer: een gouden editie met 500 markante koninklijke quotes. Zowel van de Oranjes, als van leden van buitenlandse koningshuizen. Een jaar lang werd het jubileum gevierd met mooie uitgaven, speciale edities, een compleet vernieuwde website, cadeaus voor abonnees en een app met al het koninklijke nieuws.

 

Dit nummer is de kroon op het werk van jarenlang bijzondere reportages maken over prinses Beatrix, koning Willem Alexander, koningin Máxima en de buitenlandse vorstenhuizen. Een editie waarin Nederland warm afscheid neemt van prinses Beatrix en haar vertrek beschrijft naar Kasteel Drakensteyn, waarin een ode wordt gebracht aan koningin Juliana en waarin de hoeden van koningin Máxima en de juwelen van koningin Anna Paulowna te bewonderen zijn. Alle pagina’s worden sierlijk opgeluisterd door de meest bijzondere koninklijke uitspraken. Vorsten heeft ze allemaal bij elkaar gebracht waardoor het een écht bewaarnummer is geworden.

 

Justine Marcella, hoofdredacteur Vorsten: “We geven een dikke knipoog naar de bekende Quote 500, met natuurlijk een prachtig goudkleurig folie op de cover, passend bij een feestnummer als dit. Maar we wijken ook af: voor ons is het niet van belang wat iemand in de koninklijke kas heeft, wij kijken liever naar wat iemand zegt en beweegt. Dus verzamelden we 500 koninklijke quotes. Van toen en nu, van hem en haar, uit binnen- en buitenland. Sommige quotes zijn inmiddels gevleugeld - ‘hij was een beetje dom’ - anderen zullen meer verbazen. Want wie zei bijvoorbeeld: ‘Mijn vrouw regeert het land, maar thuis ben ik de baas’. Al met al een mooi naslagwerk om uit te citeren.”

 

Deze bijzondere editie is bovendien verrijkt met Layar; foto’s en uitspraken komen tot leven dankzij deze applicatie. Na de Vorsten-app en de vernieuwde website, heeft Vorsten nog een extra crossmediale toepassing toegevoegd, Layar. Net als het Huis van Oranje, sluit ook Vorsten aan bij de ‘nieuwe generatie’.

 

Met deze gouden editie sluit Vorsten een zeer succesvol jaar af, met historische verkoopcijfers in 2013 (HOI Q3-2013: Betaald 35.403- index 110, Verspreid 36.767- index 112).

 

Vorsten 3 telt 132 pagina’s en ligt vanaf  20 februari in de winkel voor € 7,95. 

 

Over Vorsten

Vorsten staat al veertig jaar voor betrouwbaar, compleet en met koninklijke allure. Daarnaast is Vorsten het oudste, dikste en vaakst verschijnende koninklijke tijdschrift van de Benelux.

 

Over Sanoma

Sanoma is het mediabedrijf met het meest toonaangevende portfolio in Nederland en is in 2013 uitgeroepen tot de beste exploitant voor geïntegreerde, multi-media communicatiemogelijkheden.

 

Met onze sterke merken hebben we een stevige marktpositie in alle onderdelen van de mediabranche: publiekstijdschriften, televisiezenders, events, customer media, e-commerce, sites en apps. Ons portfolio bestaat uit uiteenlopende A-merken, waaronder AutoWeek, Donald Duck, delicious., Flow, Grazia, Kieskeurig, Libelle, LINDA., Margriet, Net 5, NU.nl, SBS6, SchoolBANK, Startpagina, Tina, Viva, vtwonen en Veronica.

 

Sanoma maakt deel uit van de beursgenoteerde Sanoma Group: een media- en educatiebedrijf dat informatie en entertainment verzorgt voor miljoenen mensen in een aantal Europese landen.

 

www.vorsten.nl

www.sanoma.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam