Abovo Media stelt andere directie aan
27-10-2020 10:08:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 6341 | Tags:

Sinds 1 oktober 2020 heeft Abovo Media/Maxlead een andere directie die leiding gaat geven aan de onafhankelijke bureaugroep, die 220 medewerkers telt en media- en consultancybestedingen van 200 miljoen euro beheert.

De samenstelling van de nieuwe directie valt precies een jaar na de consolidatie van Abovo Media met het online marketing bureau Maxlead. Het inrichten van een andere centrale  directie moet ervoor zorgen dat klanten nog meer profiteren van de synergie tussen beide bedrijven.

Theun Eijkemans komt over van KPN, waar hij diverse (financiële) functies heeft bekleed. Hij is nu CFO bij Abovo. Oprichters/eigenaren Marinus Zoutendijk en Kees Verbeek nemen plaats in de Raad van Advies. De directie bestaat nu verder uit Roos Tabak (CEO), Rein Vogel (Chief Commercial Officer), Rene Disco (Chief Client Officer), Erik Jan Reijenga (COO) en Marieke Veenstra (CMO).

Roos Tabak: “Bij de samenstelling van de nieuwe directie hebben we ervoor gekozen om talent aan te stellen dat de sterke kwaliteiten en ervaringen van beide bureaus waarborgt voor onze opdrachtgevers. Nu beide oprichters een andere rol gaan vervullen, is het een logische stap om ook een nieuwe financiële topman aan te stellen. We zochten hierbij naar een nieuwe generatie CFO, iemand die als echte businesspartner de vertaling van cijfers naar strategie weet te maken. Met zijn 31 jaar en 10 jaar ervaring bij KPN is Theun de perfecte match!” 

Raad van Advies

Met de aanstelling van de nieuwe directie is er ook een Raad van Advies geïnstalleerd. Naast Marinus Zoutendijk en Kees Verbeek treden ook Ronald van Klooster (oud directie Maxlead) en Jacques Kuyf (voorzitter) toe tot dit nieuwe adviesorgaan. Jacques Kuyf heeft diverse toezichthoudende en adviserende functies en was eerder onder meer CEO van FD Mediagroep, CCO van Stage Entertainment International en CEO van FHV/BBDO.

Oprichters

Ondernemers en oprichters/eigenaren Marinus Zoutendijk en Kees Verbeek zien hun nieuwe rol als een logische vervolgstap. Kees Verbeek: “Het is altijd ons doel geweest om te bouwen aan een kwalitatief en schaalbaar bureau dat gericht is op de in Nederland gevestigde adverteerder die behoefte heeft aan een brede, geïntegreerde dienstverlening. Nu, een jaar later, kunnen we zeggen dat dit gelukt is, maar onze ambitie reikt verder.”

Marinus Zoutendijk: “Om deze groei voort te zetten, maar vooral om de volgende stap te zetten op het gebied van media, data en techniek, creatie en content, is het slim om dit proces te laten begeleiden door een nieuw en jong team. Een frisse blik. En dat kunnen we aan niemand beter overlaten dan aan deze groep professionals, die stuk voor stuk over een indrukwekkende reputatie beschikken en dat zowel binnen als buiten het bureau. Wij zijn klaar voor onze nieuwe rol, maar zij helemaal.”

www.abovomedia.nl
www.maxlead.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie