Adobe Analytics Video Heartbeat ontvangt SKO-certificering
28-03-2017 17:28:52 | Door: | hits: 3089 | Tags:

Adobe Analytics Video Heartbeat is door SKO (Stichting Kijkonderzoek) officieel gecertificeerd voor het meten van online kijkgedrag. SKO kan Adobe Analytics Video Heartbeat inzetten als systeem voor het meten van online tv en video censusdata in Nederland. Met deze certificering komt Adobe Analytics Video Heartbeat beschikbaar voor Nederlandse broadcasters, adverteerders en mediabureaus om online videodata te meten en online videocontent en advertentietargeting te optimaliseren, op basis van Adobe Certified Metrics.

SKO is verantwoordelijk voor het onderzoek naar het kijkgedrag van de Nederlandse bevolking. SKO is verantwoordelijk voor de rapportage en controle van de kijkcijfers en voor aanpassingen en innovaties in de methode van het kijkonderzoek. De cijfers van SKO bieden broadcasters en adverteerders waardevolle informatie. Broadcasters gebruiken de cijfers om hun content te optimaliseren en gerichter aan te bieden. In de advertentiemarkt worden de cijfers ingezet voor de aankoop en verkoop van televisiereclame.

Met de opkomst van online video en on demand tv-diensten, groeit de behoefte voor het meten van het bereik van onlinevideostreams. Met Adobe Analytics Video Heartbeat biedt Adobe alle tools om broadcasters te helpen om hun online videoaanbod te optimaliseren en het juiste publiek met de juiste content te bereiken. Dankzij Adobe Analytics kunnen broadcasters al hun videodata op één plaats samenbrengen en analyseren. Adobe Certified Metrics, aangestuurd door Adobe Analytics, verbeteren de meetbaarheid van digitale contentconsumptie door het verstrekken van digitale data op census-niveau. Dit zorgt voor een nauwkeurige meting van de bereikte kijkers en betrouwbare metingen. Dit helpt hen om inzicht te krijgen in het kijkgedrag van hun publiek en inzichtelijk te maken welke kanalen en content de grootste impact hebben.

Adobe helpt broadcasters niet alleen om de impact te meten van hun mediaplayers en online content, maar biedt ook inzichten in video- en advertentie-engagement. Deze inzichten zijn gebaseerd op data die video-interacties in 10 seconden-intervals vastlegt. Adobe Analytics Video Heartbeat ondersteunt daarnaast in consistente benchmarking van videoprestaties op verschillende platformen en apparaten, met gebruik van gestandaardiseerde content en advertentiedata. Vanuit advertentieperspectief geeft Adobe Analytics inzicht in de impact van het advertentievolume op kijkgedrag. Met deze inzichten kan de optimale mix van advertentielengte en –volume worden bepaald.

Bill Ingram, Vice President Adobe Analytics bij Adobe: 
“De consumptie van online video – zowel op mobiele apparaten als OTT – groeit snel. Deze ontwikkeling brengt niet alleen nieuwe kansen en uitdagingen voor broadcasters, maar ook voor adverteerders en media-inkopers. We helpen hen de juiste doelgroepen te targeten, via de juiste kanalen, op basis van bijna realtime data. We zijn verheugd met de erkenning van Adobe Analytics door SKO. Deze certificering creëert verdere transparantie en inzicht voor alle betrokken partijen in het Nederlandse medialandschap.”

www.adobe.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie