Adobe Stock lanceert zoektechnologie Aesthetic Filters
14-06-2017 11:36:43 | Door: | hits: 2551 | Tags:

Adobe lanceert een zoektechnologie die de manier verandert waarop creatieve professionals werken met en zoeken naar stockfotografie. Deze technologie, Aesthetic Filters, wordt ondersteund door Adobe Sensei. Naast deze technologie, kondigt Adobe ook de beschikbaarheid aan van nieuwe collecties van Reuters, USA Today Sports (binnenkort beschikbaar) en Stocksy. Adobe Stock is een marktplaats voor digitale creatieve assets en bevindt zich in het hart van Creative Cloud. Stock wordt ondersteund door Adobe Sensei, het artificial intelligence en machine learning framework van Adobe. 

Claude Alexandre, Vice President van Adobe Stock: “Twee jaar geleden hebben we Adobe Stock gelanceerd en sindsdien is het aantal collecties en contributors flink toegenomen. We hebben de creatieve workflows verdiept, assets types uitgebreid en het eenvoudiger gemaakt voor om hun werk te verkopen. Nu innoveren we met een geavanceerde zoektechnologie die creatieve professionals helpt bij het realiseren van de meest complexe ontwerpuitdagingen.”

Het zoeken naar de perfecte stockfoto kan een vermoeiende en tijdrovende taak zijn. Daarom heeft Adobe een oplossing waarmee op een intuïtieve manier afbeeldingen gevonden kunnen worden. De nieuwe Aesthetic Filters in Adobe Stock maakt gebruik van Adobe Sensei om de zoekresultaten nog beter te kunnen finetunen door filters toe te voegen zoals Depth of Field en Vivid Color, waardoor veel tijd bespaard kan worden en de efficiëntie van de workflow verbeterd wordt. In de toekomst worden nog meer filters toegevoegd. Aesthetic Filters volgt na de lancering van Adobe Stock Visual Search in november 2016. Hiermee kunnen gebruikers zoekopdrachten uitvoeren die gebaseerd zijn op een geselecteerde afbeelding in plaats van een ingevoerde tekst. De afbeelding wordt in een browser gesleept en voorzien van keywords, wat leidt tot zoekresultaten die lijken op de originele foto.

Nieuwe redactionele en premium collecties

De afbeeldingen, templates, video’s en 3D-bestanden in Adobe Stock zijn allemaal native te integreren binnen Creative Cloud-applicaties. Eerder dit jaar introduceerde Adobe de 500px- en Pond5-collecties, waarmee het premium- en video-aanbod werd uitgebreid. Adobe Stock heeft nu, dankzij de partners Reuters, USA Sports Today en Stocksy, nieuwe redactionele en premium-collecties toegevoegd die afbeeldingen bevatten voor krachtige storytelling.

Alphonse Hardel, Global Head, Strategy & Business Development van Reuters: “Redactionele afbeeldingen zijn een belangrijk onderdeel van moderne contentcreatie. We helpen ’s werelds grootste creatieve community bij het vertellen van hun verhalen met behulp van Reuters nieuws-, sport- en entertainmentafbeeldingen die direct in hun workflow beschikbaar zijn. Dit maakt de samenwerking met Adobe zo bijzonder.”

Adobe Stock centraal in creatieve workflows

Adobe Stock is direct geïntegreerd in Creative Cloud-apps. Adobe Stock breidt deze integratie nu uit naar Microsoft Powerpoint, met de nieuwe Adobe Stock Add-In voor Powerpoint. Hiermee zijn Powerpoint-gebruikers in staat om visueel indrukwekkende presentaties te ontwikkelen. Door de gratis add-in te downloaden kunnen gebruikers eenvoudig Adobe Stock afbeeldingen zoeken, bekijken en aankopen zonder Powerpoint te verlaten. Het is bovendien de enige stockdienst die het visueel zoeken van afbeeldingen ondersteunt, waardoor Powerpoint-gebruikers eenvoudig met afbeeldingen in plaats van woorden kunnen zoeken.

Rob Howard, Director of Office 365 Ecosystem bij Microsoft: “We zijn verheugd om samen met Adobe de Powerpoint-ervaring uit te breiden met Adobe Stock. Met toegang tot de kwalitatief hoogwaardige collectie van Adobe Stock en de unieke integratie van Adobe’s Visual Search technologie kan iedereen die Powerpoint gebruikt nu de perfecte afbeelding vinden voor het creëren van professionele, prachtig vormgegeven presentaties.”

www.stock.adobe.com/nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie