Alfred wint met Jumbo Ster Gouden Loeki 2016, Joe Public en DDB runners-up
26-01-2017 22:06:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 5891 | Tags:

De winnaar van de Ster Gouden Loeki 2016 is Helemaal Kerst met Jumbo van Jumbo. Het is de eerste keer dat Jumbo dé publieksprijs voor reclame wint. Adverteerder en reclamebureau Alfred International ontvingen de prijs uit handen van Frank Volmer, algemeen directeur van Ster.

Vier van de tien televisie-commercials in de finale waren van Jumbo. De supermarktketen scoorde het hele jaar goed tijdens de kwartaalverkiezingen voor de Ster Gouden Loeki. Van de veertig kwartaalwinnaars waren er acht commercials van Jumbo.

Vorig jaar won ook een supermarkt de Ster Gouden Loeki. Toen was Meneer Van Dalen neemt afscheid van Albert Heijn de favoriet van het Nederlands publiek.

Frits van Eerd, CEO van Jumbo: "De kerstperiode biedt ieder jaar weer een uitgelezen kans om te inspireren met een mooie campagne. Hierbij gaat het niet alleen om de producten, maar juist ook om de kleine persoonlijke gebaren waarmee de feestdagen nog specialer worden. Samen met ons reclamebureau Alfred International hebben we met deze extra lange commercial het ultieme kerstgevoel neergezet, waarbij het bieden van een helpende hand aan onze medemensen centraal staat. Mooi om te zien dat televisiekijkend Nederland dit zo waardeert."

Om de publieksprijs te vieren, ontwikkelde Jumbo voor social media een speciale Gouden Loeki-variant van de commercial.

 

Runners-up zijn Joe Public met Ohra en DDB & Tribal Amsterdam met Centraal Beheer Achmea.

Joe Public publiceerde op Facebook als inhaker een reclameklassieker om aan te geven dat het bureau het komend jaar nog meer zijn best gaat doen.

 

Top 10 Ster Gouden Loeki 2016

  1. ‘Helemaal Kerst met Jumbo’ van Jumbo (reclamebureau: Alfred International)
  2. ‘Laten helpen.’ van Ohra (Joe Public)
  3. ‘Rapper’ van Centraal Beheer Achmea (DDB & Tribal Amsterdam)
  4. ‘Thuisbezorgd door Max Verstappen’ van Jumbo (Alfred International)
  5. ‘Eigenlijk best gek, hè?’ van KWF Kankerbestrijding (Houdini)
  6. ‘Racedagen’ van Jumbo (Alfred International)
  7. ‘Banaan’ van Ohra (Joe Public)
  8. ‘Contact maken is simpel, met een beetje hulp’ van Mentos (BBH London)
  9. ‘Pluk het najaar met Jumbo’ van Jumbo (Alfred International)
  10. ‘Bedank jouw kerstheld’ van Coca-Cola (Sra Rushmore Madrid)

 

De 21 Ster Gouden Loeki winnaars van de afgelopen jaren

KLM ‘Zwanen’ (1995), Rolo ‘Olifant’ (1996), Melkunie ‘Bommetje’ (1997), Calvé Pindakaas ‘Goal!’ (1998), Gouden Gids ‘Haai’ (1999), Dommelsch ‘Archeoloog’ (2000), Centraal Beheer Achmea ‘Rio’ (2001), Calvé Pindakaas ‘Voetballertje’ (2002), Amstel ‘Klussen’ (2003), Centraal Beheer Achmea ‘Leeuw’ (2004), Planet Internet ‘Moderne Technieken’ (2005), Centraal Beheer Achmea ‘Acupunctuur’ (2006), KPN ‘Goeiemoggel’ (2007), SP ‘Thuiszorg’ (2008), Heineken ‘Walk-in Fridge’ (2009), Calvé Pindakaas ‘Pietertje’ (2010), T-Mobile ‘Altijd Samen’ (2011), Telfort ‘Lekker lang bellen’ (2012), a.s.r. ‘Olli’ (2013), KNGF met ‘Buddyhond’ (2014) en ‘Meneer Van Dalen neemt afscheid’ van Albert Heijn (2015).

Hoe werkt de Ster Gouden Loeki?

Elk kwartaal kiest een onafhankelijk publiekspanel van Intomart GfK de 10 mooiste, leukste, populairste commercials van dat kwartaal. Dit levert in totaal 40 kwartaalwinnaars op. Deze 40 commercials worden opnieuw aan het onafhankelijk panel voorgelegd, met als resultaat 10 finalisten. De uiteindelijke winnaar van de Ster Gouden Loeki wordt voor 50% bepaald door het publiekspanel en voor 50% door het Nederlands publiek.

Over Ster

Ster is een halve eeuw een professionele partner voor adverteerders, media- en reclamebureaus. Ster exploiteert reclamezendtijd op de televisie- en radiozenders en de websites van de publieke omroep, levert kwaliteit voor de adverteerder en zendt reclame uit met respect voor het Nederlands publiek.

www.ster.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie