Algemeen Dagblad partner van VEED
06-04-2017 11:39:00 | Door: Marianna Beets | hits: 4235 | Tags:

VEED festival is een YouTube-event en beleeft zijn derde editie. Op het festival komen de sterren van YouTube deze week op verschillende events samen met bedrijven, media en hun fans. Zaterdag 8 april is het hoogtepunt met de fandag met onder meer een meet&greet met de sterren en aansluitend de VEED Awards. De afgelopen weken hebben Nederlandse jongeren massaal gestemd.

Het Algemeen Dagblad is dit jaar voor het eerst mediapartner van het event.

Journalistieke aanmoedigingsprijs

Een van de onderdelen van de samenwerking tussen VEED en het AD is de journalistieke aanmoedigingsprijs. Hoofdredacteur Hans Nijenhuis zal voor de VEED Awards deze prijs uitreiken om een grote belofte aan te moedigen zich journalistiek te ontwikkelen.

Nijenhuis: “Op YouTube bulkt het van het talent. Met deze prijs hopen we hen te verleiden dat in te zetten voor de journalistiek.”

Door een vakjury onder leiding van Rennie Rijpma, chef digitaal AD en Bouke van der Veer, chef video AD zijn jonge YouTubers beoordeeld op zeven criteria, waaronder personality, nieuwswaarde, inhoud en potentie.

Omar Kbiri, co-founder van het VEED festival: “We zien dat we door middel van dit soort samenwerkingen de YouTubers community in zijn geheel weer stukje verder kunnen krijgen. Of het nou een prijs is voor een journalistiek talent of mooie redactionele stukken die beter inzicht in deze wondere wereld brengt.”

Verslag van het VEED festival

Naast de eigen Award heeft het AD in print en online al verschillende artikelen gewijd aan VEED Festival 2017. Zo werd onder meer het sterrenstelsel van de populairste YouTubers in kaart gebracht en een tussenstand van de awards gepubliceerd. AD zal gedurende het event verslag doen over de prijswinnaars met exclusieve video’s en interviews. Op AD.nl kunnen de thuisblijvers dus op de voet volgen wie welke award in de wacht sleept!

www.veed.nl    
www.AD.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie