Augmented reality app leidt mensen rond in nieuwe vestiging doet-het-zelver Hornbach
15-02-2017 21:56:43 | Door: | hits: 4475 | Tags:

Op vrijdag 17 februari opent Hornbach om 07:00 uur haar twaalfde vestiging in Amsterdam-Sloterdijk. Dit viert de bouwmarkt met een lancering van een bijzondere app waarbij Max Verstappen in de introductie de hoofdrol speelt.

Met de app adviseert Hornbach de bezoekers over het assortiment en leidt ze hen op een ludieke wijze rond door de bouwmarkt. Tijdens de introductie van de app legt Max Verstappen uit dat er vijf markers in de vestiging te vinden zijn.

Uit de mensen die de markers vinden, worden de winnaars geselecteerd. Elke marker vertegenwoordigt een van de belangrijke kernwaarden van de bouwmarkt, die hiermee op interactieve wijze worden gepresenteerd. Diegenen die de markers weten te vinden en scannen, maken kans om 18 maart Max Verstappen te ontmoeten. 

Hoewel Augmented Reality in de retail steeds vaker wordt toegepast, werd de techniek nog nooit ingezet om mensen door een winkel te leiden. Tot nu, want met de app adviseert Hornbach de bezoekers over het assortiment en leidt ze hen op een ludieke wijze rond door de bouwmarkt.

Maarten Post, marketing manager Hornbach Bouwmarkt Nederland: “Hornbach is altijd op zoek naar innovatieve toepassingen voor onze bezoekers. Daar zijn we groot mee geworden en dat maakt ons anders in de retail- en Doe Het Zelf-branche. Deze app sluit hier perfect op aan: een originele, verfrissende manier om ons uitgebreide assortiment te presenteren. Zo worden de klanten door onze afdelingen geloodst en kunnen ze op prettige wijze kennismaken met onze producten. Naast dat de vestiging tijdens het openingsweekend van 17 februari bol staat van de activiteiten, is dit natuurlijk een sympathieke manier om onszelf aan de regio Amsterdam te presenteren.”   

Donderdag 16 februari is om 09:00 uur de Hornbach Challenge app gratis te downloaden in deze nieuwe vestiging. De challenge loopt tot 17 maart. 

www.hornbach.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie