BBC News schrapt voorlopig gepland ontslag van 450 arbeidsplekken
26-03-2020 13:43:00 | Door: David de Jong | hits: 6526 | Tags:

De Britse publieke omroep BBC stopt voorlopig een geplande reorganisatie bij haar nieuwsafdeling BBC News. Het was de bedoeling om 450 arbeidsplekken te schrappen, waardoor vooral het programma Newsnight (BBC Two), BBC Radio 5 Live en BBC World Service (Update) getroffen zou worden.

De algemeen directeur van de BBC, Tony Hall verklaarde dat het ongepast is een dergelijk plan nu door te voeren. De hoogste man van de BBC stelde daarbij dat het juist van belang is dat de journalisten worden ondersteund en dat de juiste faciliteiten geboden worden, waarbij hij lof uitte voor zijn medewerkers. Hall kondigde eerder al aan in de zomer te zullen aftreden.

De BBC staat onder druk van de regering van Boris Johnson, die zelfs dreigde de BBC op te heffen of commercieel te maken. BBC News zou 40 miljoen Britse pond moeten bijdragen aan de eerste bezuinigingsmaatregelen van in totaal 80 miljoen pond.

De BBC heeft wel besloten dat haar muziek- en jongerenzender BBC Radio 1 het aantal programma's tussen 04:00 en 19:00 uur inperkt tot vier programma's.

www.bbc.co.uk

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie