Bereiksversterker.nl toont crossmediale bereik nieuwsmedia
08-12-2017 10:26:00 | Door: | hits: 2224 | Tags:

Nieuwsmedia hebben met hun crossmediale portfolio een grote en diverse lezerskring opgebouwd. Samen bedienen de nieuwsmerken inmiddels ruim 86 procent van de Nederlandse bevolking.

Voor mediaprofessionals is het van belang te weten welke doelgroepen nieuwsmedia bereiken. De vernieuwde online tool Bereiksversterker laat het bereik in de belangrijkste doelgroepen zien. Gebaseerd op data uit NOM Mediamerken kan per nieuwsmerk en doelgroep het print- en online bereik worden berekend.  

Dankzij de datafusie van print- en online media kunnen nieuwsmerken uit één bron hun crossmediale bereik rapporteren. Dat bereik is voor de verschillende mediakanalen ontdubbeld. De bereiksversterker toont zowel het bereik van printmedia als de online (web- & app-) kanalen. De resultaten kunnen gescheiden worden getoond, maar ook als ontdubbeld totaal van beide kanalen.

De Bereiksversterker is ontworpen om snel een gespecificeerde lijst met bereikscijfer te produceren. Voor de online tool is geen betaling of login nodig.

Om adverteerders te bedienen is er een selectie gemaakt van 22 veelgebruikte doelgroepen. Van die doelgroepen kunnen de volgende kengetallen worden getoond:

  • Print: bereik per gemiddeld nummer voor dagbladen en (nieuws-)magazines
  • Online: maandbereik nieuwssites en -apps
  • Merkbereik: aantal personen (netto) dat een nieuwsmerk in een maand heeft bekeken, ongeacht het platform

 

De Bereiksversterker zal vanaf 2018 ieder kwartaal geüpdatet worden. Bereiksversterker is ontworpen om snel een toplijst te kunnen tonen. Voor mediaplannen op maat blijft mediaplanningssoftware onmisbaar. Neem voor maatwerk contact op met de betreffende uitgever of stuur een mail

Aan de in de Bereiksversterker getoonde cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

www.nommedia.nl
www.bereiksversterker.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie