Bitcoin steeds populairder: waarde Bitcoin concurreert met goudprijs
21-03-2017 07:23:00 | Door: | hits: 3765 | Tags:

De bekendheid en waarde van cryptocurrencies nemen toe. Onlangs is de koers van de Bitcoin, verreweg de meest bekende cryptocurrency, zelfs boven de goudprijs gestegen.

Uit een steekproef van risk management firm Axveco blijkt dat 93 procent bekend is met de term Bitcoin; de overkoepelende naam cryptocurrency is bij het merendeel (54 procent) onbekend.

Met enige regelmaat worden nieuwe Blockchains (de technologie die cryptocurrencies als Bitcoin mogelijk maakt) ontwikkeld en ontstaan er nieuwe cryptocurrencies.

Momenteel zijn er meer dan 700 van deze zogenaamde alternatieve valuta op de markt. Onderstaand vijf spraakmakende cryptocurrencies waarin wordt gehandeld en betaald.

1.      Bitcoin is de oudste Blockchain cryptocurrency (2010) en verreweg de meest populaire en kostbare. Circa 85 procent van de waarde van alle cryptocurrencies ter wereld is Bitcoin. De koers van de Bitcoin is 1001,57 Amerikaanss dollar. Uitvinder van de Bitcoin is Satoshi Nakamoto, de grootste onbekende ter wereld; men speculeert of dit een bestaande naam is of een pseudoniem van een persoon of groep.

2.      Ether is de cryptocurrency van Ethereum, voor veel experts de Blockchain met de meeste potentie. Ether vertegenwoordigt tussen de 8-10% van de waarde van alle cryptocurrencies en heeft een koerswaarde van 38,51 Amerikaanse dollar. De Ether is in 2014 uitgevonden door de destijds achttien-jarige Canadees Vitalik Buterin.

3.      LiteCoin is met zes jaar een van de oudere cryptocurrencies en is lange tijd de op een na duurste cryptocurrency geweest. Nu maakt de LiteCoin nog slechts 1% van de totale waarde uit van alle cryptocurrencies.

4.      ZCash is een cryptocurrency waarin bijna volledig anoniem gehandeld kan worden. Daar waar bij andere currencies het grootste gedeelte van de informatie openbaar en leesbaar is, is bij ZCash alles encrypted, daarmee leent deze zich het beste voor het criminele circuit.

5.      Gulden is de eerste Nederlandse cryptocurrency, met een nostalgische benaming. De Gulden is ontwikkeld door Rijk Plasman en werd in 2014 geïntroduceerd. Eind 2016 kende de Gulden een snelle opleving, maar inmiddels is de waarde van de Gulden tot wel 90 procent gedaald en heeft nog slechts een waarde van 0,21 Amerikaanse dollar.

www.axveco.com
www.coinmarketcap.com
www.ziggo.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie